Sari la conținut

Număr record de pacienţi la secţia UPU a Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

La Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iaşi s-au prezentat 380 de persoane pe parcursul ultimelor 24 de ore, un număr record de la înfiinţarea unităţii.

„Tradiţional, începutul lunii ianuarie este cu multe prezentări în Urgenţe, cu gărzi dificile şi pacienţi în stare gravă, în contextul acutizării în zilele de sărbători a unor boli cronice, fie a apariţiei unor accidente, traumatisme, agresiuni şi infecţii respiratorii.

Totuşi, ziua de 3 ianuarie 2024 ne-a adus în faţa unui număr record de pacienţi pe care nu l-am avut de istoria noastră de aproximativ 25 de ani. Au fost 380 de pacienţi”, a declarat coordonatorul UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu.

Conform acesteia, foarte mulţi bolnavi au ajuns în UPU fie cu ambulanţa, fie cu mijloace proprii, pentru că medicii din medicina primară sau din ambulatoriu au avut liber.

Milioane de lei pentru spitalele din România

„Suntem impresionaţi de numărul mare de pacienţi aduşi în stare foarte gravă, dar sunt şi urgenţe metabolice, infecţioase cât şi cardiovasculare, gastrointestinale. Au fost foarte multe pancreatite, ulcere, ulcere perforate, cazuri care trebuie să ajungă la Chirurgie.

Val de viroze la început de an

Peste acestea s-au suprapus virozele la adulţi şi vârstnici. Au fost şi cazuri grave, mai ales că la pacienţii de peste 80 de ani îmbracă forme acute, motiv pentru care au necesitat şi ventilaţie mecanică noninvazivă”, a mai spus dr. Cimpoeşu, potrivit Agerpres.

Ea a mai menţionat că locurile de terapie intensivă din toate spitalele ieşene sunt ocupate. „Ne dorim să nu mai apară cazuri grave. Cei care au boli cronice să se adreseze medicilor curanţi, medicilor din ambulator, medicilor de familie care să le reevalueze tratamentul, regimul dietetic”, a declarat dr. Cimpoeşu.

Medicul recomandă evitarea expunerii la frig şi a zonelor aglomerate, pentru a preveni răspândirea virozelor în rândul populaţiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel