Categories: Stil de viaţă

Nutritionist: Acestea sunt alimentele care incetinesc imbatranirea

Alimentele care incetinesc imbatranirea nu sunt o poveste, ci au o baza foarte documentata. Sirtuinele sunt mici proteine care intarzie scurtarea telomerilor, fragmentele de ADN de la capatul cromozimilor. In felul acesta, putem vorbi de longevitate.

Procesul natural de imbatranire se datoreaza scurtarii telomerilor, iar sirtuinele joaca un rol important in intarzierea acestuia. Asadar, cum poti creste aportul de sirtuine in organism? Fie tii post, acesta fiind asociat cu o viata mai sanatoasa si mai longeviva, fie consumi mai multe surse bogate in aceasta proteine.

„Sirtuinele au legatura cu longevitatea si metabolismul. Am crezut ca ele pot fi activate doar prin post, dar pot fi activate prin alimentatie”, arata nutritionista holistica Kelly LeVeque in podcast-ul ei gazduit de platforma Mind Body Green.

S-a demonstrat ca o dieta bogata in sirtuine previne bolile cronice, marind durata de viata si incetinind procesul de imbatranire. Desigur, sunt necesare mai multe cercetari inainte de a considera aceste alimente un tratament potrivit pentru bolile provocate de imbatranire, dar cu siguranta nu gresesti daca le adaugi in dieta ta. Iata care sunt preferatele nutritionistei Kelly LeVeque:

Capsune

Aceste fructe contin fisetin, un compus care elibereaza sirtuinele si despre care studiile au aratat ca stimuleaza semnalele din creier care imbunatatesc memoria pe termen lung. Un alt studiu a aratat ca fisetina are efect anticarcinogen. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a stabili o legatura clara intre acest compus si efectele amintite, dar pana acum rezultatele sunt promitatoare, noteaza Mind Body Green.

Coriandru

Si coriandrul contine quercetina, care poate oferi protectie impotriva multor afectiuni cronice. In plus, coriandrul scade nivelul de glucoza din sange prin activarea enzimelor care inlocuiesc zaharul din sange, arata nutritionista Valerie Agyeman. Apreciat pentru aroma sa puternica, coridandrul poate fi adaugat in supe, salate si in multe alte feluri de mancare. „Cu cat adaugi mai multa aroma in mancarea ta, cu atat mananci mai multe substante benefice”, recomanda Agyeman.

Citeste LISTA completa ANTI-IMBATRANIRE AICI…

Recent Posts

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

22 de minute ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

52 de minute ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

o oră ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

2 ore ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

2 ore ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

3 ore ago

Citeste si: