marți, octombrie 27, 2020

Salata Buddha este simplă, dar atent asamblată, ca să furnizeze toți nutrienții esențiali pentru corp. Este rotunjoară, ca burta lui Buddha. Cum se prepară acest fel de mâcare delicios, care abundă în vitamine și nutrienți?

Combinațiile acestei salate sunt explozii de culoare și nutrienți care hrănesc toate celulele corpului. Orice salată Buddha este construită într-un mod ingenios, astfel încât să furnizeze o sursă bună de proteine, fibre, carbohidrați buni și grăsimi sănătoase. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Citește și:

Salată BUDDHA

INGREDIENTE:

  • o legătură de frunze de varză kale
  • 300 g de dovleac copt
  • 200 g de quinoa
  • un măr acrişor
  • 100 g de nuci şi semințe
  • 2 linguri de unt de arahide
  • o linguriţă de ghimbir ras
  • 2 căţei de usturoi
  • un ardei iute
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 2 linguri de apă
  • 2 lime

MOD DE PREPARARE:

Quinoa se lasă la înmuiat, în apă călduţă, apoi se clăteşte şi se fierbe la abur, în jur de 10 minute. Frunzele de varză kale se spală, se curăţă de nervurile groase și se toacă mărunt.

Citește și:

Mărul se spală, se curăță de cotor și se taie felii. Usturoiul se pisează, ardeiul iute se toacă mărunt. Înainte se face sosul, adică se amestecă untul de arahide, ghimbirul, usturoiul şi ardeiul iute.

Se subţiază cu sos de soia, apă şi zeamă de lime, sare, pentru că untul de arahide, varza kale şi sosul de soia sunt sărate.

Într-o salatieră, pun quinoa, varza kale, dovleacul copt, tăiat cubuleţe, mărul şi nucile. Se stropeşte cu sos de unt de arahide, din belşug, şi se presară seminţele.

Parteneri--