Categories: Ştiri sănătate

O activitate făcută zilnic îți pune grav sănătatea în pericol. Este cea mai comună, nu ai fi ghicit

Din cuprinsul articolului

Sănătatea generală a organismului nostru depinde în mod direct de stilul de viață adoptat. Odihna, alimentația și exercițiile fizice sunt cele trei elemente care stau la baza unui stil de viață echilibrat.

Odihna este crucială pentru buna funcționare a organismului și mai ales a creierului. Din nefericire, tot mai multe persoane fac compromisuri în privința somnului, din cauza programului foarte încărcat.

În consecință, anumite repercusiuni pot fi resimțite asupra corpului și minții. Iată la ce riscuri te expui dacă lucrezi prea mult și nu te odihnești suficient.

Programul încărcat duce la depresie

Potrivit unui studiu, Femeile care lucrează mai mult de 55 de ore pe săptămână se confruntă cu un risc mai mare de a suferi de depresie faţă de cele care muncesc perioada standard de 35-40 de ore săptămânal.

În schimb, bărbaţii care lucrează acelaşi număr de ore nu au prezentat semne de depresie, spun cercetătorii. Acest lucru se întâmplă din cauză că femeile se confruntă cu o ‘dublă povară’ – cea a orelor suplimentare petrecute la slujbă care se adaugă treburilor domestice, pe care ele tind să le facă în mai mare măsură decât partenerii de sex masculin.

Atât bărbaţii cât şi femeile care lucrează în majoritatea sau în toate weekend-urile sunt mai susceptibili să devină deprimaţi decât cei care lucrează numai în cursul săptămânii, mai arată studiul, potrivit realitatea.net.

Rezultatele se bazează pe date provenite de la peste 20.000 de adulţi britanici care au participat la „Understanding Society: the UK household longitudinal study”, care analizează viaţa de familie şi societatea britanică din 2009.

Femeile care lucrează cel puţin 55 de ore săptămânal aveau cu 7,3% mai multe simptome de depresie decât cele care lucrează între 35 şi 40 de ore.

Femeile sunt de asemenea mai predispuse decât bărbaţii să aibă stări de disconfort legate de munca prestată sâmbătă şi duminică, deşi atât femeile cât şi bărbaţii au fost afectaţi de acest lucru (4,6% şi 3,4%).

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

9 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

40 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică