Categories: Ştiri sănătate

O femeie care a suferit un AVC, a fost plimbată timp de 35 de ore între spitale, în lipsa unui medic neurolog. Reacția conducerii

„Sotia mea a fost adusă inconștientă, în urma unui AVC (n.r. accident vascular cerebral), în dimineața zilei de 1 decembrie, la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Ploiești. 35 de ore a fost plimbată pe drumuri, fiindcă la SJU nu era medic neurolog. În ce sistem inuman și bolnav trăim?!” Este revolta unui ploieștean în vârstă de 80 de ani, Mircea Eremie, a cărui soție, în urma accidentului vascular cerebral suferit, a rămas cu pareză și dificutăți de vorbire.

O femeie în vârstă de 75 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral, a fost plimbată 35 de ore pe drumuri deoarece la Spitalul Județean Ploiești nu era medic neurolog, acuză soțul acesteia. Pentru că intervenția medicală nu a fost promptă, femeia a rămas cu pareză și dificutăți de vorbire. Conducerea spitalului dă vina pe deficitul de medici.

O femeie care a suferit un AVC a rămas cu pareză pentru că nu a primit îngrijiri medicale la timp

„Sunt conștient că realitatea mea este realitatea a o mulțime de oameni. Sotia mea, Dorina Eremie, în vârstă de 75 de ani, a fost adusă inconștientă, în dimineața zilei de 1 decembrie, la UPU Spitalul Județean Ploiești, cu AVC. Nici un neurolog nu a fost prezent pentru tratament și internare, au trimis-o cu salvarea la Târgoviște pentru vreo doua ore, unde a fost consultată de un neurolog și trimisă înapoi la UPU Ploiești.

Dupa 24 de ore la camera de gardă, adică pe 2 decembrie dimineața, mi s-a spus că nici un neurolog nu va veni si ca internarea nu i se poate face. Nu a fost contactat Bucureștiul, deși la Obregia locuri erau. Nu mi s-a propus nimic…”, a povestit soțul pacientei pentru Observatorul Prahovean.

El a precizat apoi că are 80 de ani și, în această situație extrem de dificilă, nu a primit niciun suport medical sau moral: „Am fost obligat să semnez pe proprie răspundere că o iau din UPU, să plătesc o ambulanță privată pentru a ajunge, în seara zilei de 2 decembrie, după aproximativ 35 de ore de la AVC, la Institutul Național de Neurologie din București”.

Femeia a supraviețuit, dar a rămas cu sechele și are nevoie de lungi și chinuitoare tratamente de recuperare:

„Din mila lui Dumnezeu, soția mea a supraviețuit accidentului, dar cu sechele importante. Simt nevoia de a denunța acest sistem bolnav și inuman, conducerea unui spital judetean care nu este capabilă să aiba macar un neurolog pe secție, dar și incapacitatea unui spital din Ploiești, reședință de județ, aflat la 60 km. de București, de a colabora pentru un transfer rapid al pacientului în stare critică la un spital din capitală”.

Reacția conducerii SJU Ploiești

Medicul Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a spus că s-a ajuns aici din cauza lipsei de personal:

„E o tragedie, dar nu am soluții. Posturile sunt blocate și la fel vor fi și la anul. Cu cine să mă lupt eu?”.

El a afirmat apoi că deficitul de medici e mare mai ales la secția de Neurologie: „Din necesarul de 7 astfel de cadre, noi avem doar 3, dintre care un doctor acum este în concediu medical, iar un altul are scutire de gărzi. Rămâne, așadar, unul singur, plus doi cu care lucrăm pe prestări servicii în UPU. Vin câteva ore pe zi, atunci când sunt solicitați. Cu cine să mă lupt dacă posturile sunt blocate? Angajările au fost blocate din vară, odată cu adoptarea Ordonanței austerității. Epuizarea din spatele personalului medical existent este la cote maxime”.

 

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

23 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

54 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică