O femeie cu un cancer rar spune că a fost nevoie de 200 de apeluri la medicul de familie pentru a primi diagnosticul

Jolene Segrave, 32 de ani, mamă a trei copii, a petrecut două luni încercând să fie consultată la The Ridge Medical Centre înainte de a primi diagnosticul devastator de limfom Hodgkin în stadiul 4.

O mamă susține că a dat 200 de telefoane la medicul său de familie pentru o programare înainte de a schimba cabinetul și de a afla că are un cancer rar.

Jolene Segrave, în vârstă de 32 de ani, spune că a petrecut aproximativ două luni încercând să fie consultată la The Ridge Medical Centre înainte de a fi diagnosticată cu limfom Hodgkin în stadiul 4.

Mămica a trei copii a simțit că va face un „atac de cord” în octombrie anul trecut, când a început să piardă în greutate, să aibă mâncărimi intense, noduli pe piele și transpirații nocturne.

Dar, în ciuda faptului că a încercat de sute de ori să fie văzută de un medic local, ea susține că nu a reușit să obțină o consultație.

Jolene a aflat că are o formă agresivă de cancer al sângelui abia atunci când a decis să își ducă întreaga familie la un alt cabinet, care a trimis-o apoi la specialiști.

200 de apeluri la medicul de familie

Ea a declarat:

„[La un] anumit apel, când am reușit în cele din urmă să ajung la telefon, m-au întrerupt înainte de a intra în sistemul de așteptare.

„Mi-am mutat întreaga familie de acolo [The Ridge Medical Centre].”

Ea a adăugat: „Am crezut că o să fac un atac de cord. Nu este ceva la care te aștepți să faci când ai 32 de ani.

„Le-aș spune oamenilor că, dacă aveți noduli, asigurați-vă că sunt verificați imediat. S-ar putea chiar să trebuiască să vă schimbați medicul de familie, așa cum am făcut eu.”

„Am sunat de 200 de ori pentru a reuși să vorbesc cu ea.

Jolene, din Bradford, West Yorkshire, care are copii în vârstă de zece, cinci și un an, a declarat că a început să se simtă foarte rău în urmă cu aproximativ șase luni, prezentând o serie de simptome îngrijorătoare.

Ea susține că capturile de ecran de pe telefonul ei dovedesc că a dat sute de apeluri nereușite la cabinetul medical și că o dată a stat peste 53 de minute în așteptare, doar pentru a fi întreruptă.

În decembrie, și-a înregistrat familia la serviciile de sănătate pentru studenți din Bradford, unde a primit o programare și apoi a fost trimisă prin intermediul programului „Two Week Wait”.

Iar când medicii i-au găsit două noduli pe gât, a fost trimisă la un specialist de la Bradford Royal Infirmary și apoi la o biopsie ghidată cu ultrasunete, scrie Mirror.

FOTO: Mirror and Telegraph

Limfom Hodgkin, un cancer rar

O lună mai târziu, în luna ianuarie a acestui an, a primit vestea devastatoare că are limfom Hodgkin, un cancer rar care se dezvoltă în sistemul limfatic.

De atunci, Jolene a început chimioterapia pentru această boală – care i-a fost descoperită în gât, axilă, abdomen și oase – și și-a ras tot părul.

Ea a spus: „Acest tip de cancer este foarte agresiv. Există șase cicluri de escaladare. Sunt bine, dar chimioterapia te obosește destul de mult.

„Într-o zi am adormit pe canapea și m-am trezit cu părul pe toate pernele. Am știut atunci că a venit timpul să îl tai pe tot. Am vrut să preiau controlul”.

 

Recent Posts

Andrei Caramitru: „Dacă tu iei mai puțin de 1.500 de euro net, e doar eșecul tău”

Un renumit economist român a declanșat furia opiniei publice imediat după ce a susținut că…

10 minute ago

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

40 de minute ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

o oră ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

o oră ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

2 ore ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

2 ore ago

Citeste si: