miercuri, iunie 7, 2023

Jolene Segrave, 32 de ani, mamă a trei copii, a petrecut două luni încercând să fie consultată la The Ridge Medical Centre înainte de a primi diagnosticul devastator de limfom Hodgkin în stadiul 4.

O mamă susține că a dat 200 de telefoane la medicul său de familie pentru o programare înainte de a schimba cabinetul și de a afla că are un cancer rar.

Jolene Segrave, în vârstă de 32 de ani, spune că a petrecut aproximativ două luni încercând să fie consultată la The Ridge Medical Centre înainte de a fi diagnosticată cu limfom Hodgkin în stadiul 4.

Te-ar mai interesa: Profesorul Mircea Beuran: Aceasta este cea mai bun...

Mămica a trei copii a simțit că va face un „atac de cord” în octombrie anul trecut, când a început să piardă în greutate, să aibă mâncărimi intense, noduli pe piele și transpirații nocturne.

Dar, în ciuda faptului că a încercat de sute de ori să fie văzută de un medic local, ea susține că nu a reușit să obțină o consultație.

Jolene a aflat că are o formă agresivă de cancer al sângelui abia atunci când a decis să își ducă întreaga familie la un alt cabinet, care a trimis-o apoi la specialiști.

200 de apeluri la medicul de familie

Ea a declarat:

„[La un] anumit apel, când am reușit în cele din urmă să ajung la telefon, m-au întrerupt înainte de a intra în sistemul de așteptare.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Lista neop...

„Mi-am mutat întreaga familie de acolo [The Ridge Medical Centre].”

Ea a adăugat: „Am crezut că o să fac un atac de cord. Nu este ceva la care te aștepți să faci când ai 32 de ani.

„Le-aș spune oamenilor că, dacă aveți noduli, asigurați-vă că sunt verificați imediat. S-ar putea chiar să trebuiască să vă schimbați medicul de familie, așa cum am făcut eu.”

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

„Am sunat de 200 de ori pentru a reuși să vorbesc cu ea.

Jolene, din Bradford, West Yorkshire, care are copii în vârstă de zece, cinci și un an, a declarat că a început să se simtă foarte rău în urmă cu aproximativ șase luni, prezentând o serie de simptome îngrijorătoare.

Ea susține că capturile de ecran de pe telefonul ei dovedesc că a dat sute de apeluri nereușite la cabinetul medical și că o dată a stat peste 53 de minute în așteptare, doar pentru a fi întreruptă.

Te-ar mai interesa: Testul creierului. Îți arată dacă ai probleme cu m...

În decembrie, și-a înregistrat familia la serviciile de sănătate pentru studenți din Bradford, unde a primit o programare și apoi a fost trimisă prin intermediul programului „Two Week Wait”.

Iar când medicii i-au găsit două noduli pe gât, a fost trimisă la un specialist de la Bradford Royal Infirmary și apoi la o biopsie ghidată cu ultrasunete, scrie Mirror.

FOTO: Mirror and Telegraph

Te-ar mai interesa: Atacul de cord poate afecta creierul? Medicii neur...

Limfom Hodgkin, un cancer rar

O lună mai târziu, în luna ianuarie a acestui an, a primit vestea devastatoare că are limfom Hodgkin, un cancer rar care se dezvoltă în sistemul limfatic.

De atunci, Jolene a început chimioterapia pentru această boală – care i-a fost descoperită în gât, axilă, abdomen și oase – și și-a ras tot părul.

Ea a spus: „Acest tip de cancer este foarte agresiv. Există șase cicluri de escaladare. Sunt bine, dar chimioterapia te obosește destul de mult.

„Într-o zi am adormit pe canapea și m-am trezit cu părul pe toate pernele. Am știut atunci că a venit timpul să îl tai pe tot. Am vrut să preiau controlul”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private