O femeie de 22 de ani care a consumat această băutură timp de două săptămâni, internată în spital cu leziuni hepatice acute

O femeie de 22 de ani care a consumat băuturi energizante timp de două săptămâni, internată în spital cu leziuni hepatice acute. Anumite ingrediente din băuturile energizante au fost legate de leziuni hepatice acute atunci când sunt luate în doze mai mari.

Niacina, care ajută la transformarea alimentelor în energie, este un ingredient comun în majoritatea băuturilor energizante. În ciuda faptului că este perceput pe scară largă ca un aditiv natural, în unele studii a fost asociat cu un risc cu 50% mai mare de leziuni hepatice. Două rapoarte de caz separate oferă unele indicații despre complicațiile care pot rezulta din consumul excesiv de băuturi.

Un raport din 2011 descria cazul unei femei de 22 de ani care s-a prezentat la spital după ce a băut 10 cutii de băuturi energizante zilnic timp de două săptămâni.

O serie de teste care arata sensibilitatea epigastrica au condus la un diagnostic de hepatita acuta, care descrie inflamația ficatului.

Medicii au raportat: „Dezvoltarea hepatitei acute la acest pacient s-a datorat cel mai probabil ingestiei excesive a unei băuturi energizante și speculăm că niacina a fost ingredientul vinovat”.

Remarci medicale similare au fost făcute și în raportul de caz al unui bărbat de 36 de ani care s-a prezentat la spital cu o săptămână de dureri abdominale, icter și oboseală.

Pacientul a consumat zilnic trei „băuturi energizante fără zahăr în ultimul an cu consum excesiv de alcool”, potrivit raportului medical.

„Funcția lui hepatică s-a deteriorat progresiv” și în cele din urmă a necesitat transplant, au remarcat autorii raportului.

Simptomele raportate au inclus oboseală, scăderea apetitului și o scădere în greutate de 10 kilograme în anul înainte de a fi internat la spital.

„Pacientul a admis consumul excesiv de alcool în weekend în ultimii 15 ani și a băut 10 beri cu trei ore înainte de apariția simptomelor.

La examenul fizic, pacientul a fost alert și coerent. Avea icter, avea un singur nev de păianjen pe spate și avea un abdomen benign, fără ascită.”

În ciuda consumului regulat de alcool, medicii au bănuit că aditivii din băuturile energizante sunt cauza probabilă a stării de sănătate a pacientului.

Băuturile energizante conțin mulți aditivi, inclusiv cofeină, taurină, vitamine B precum niacina și alte ingrediente.

În timp ce componentele din băuturile energizante care cauzează leziunile hepatice nu sunt clare, s-a descoperit adesea că niacina are un rol în boală.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

53 de minute ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

o oră ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

2 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

2 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

3 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra