sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Joi, 10 noiembrie 2022, la București a fost inagurat primul centru de transplant hepatic pentru copii din România. Se află la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. La nivel național, sunt 10 copii acum pe lista de așteptare pentru a primi o nouă șansă la viață prin transplantul de ficat.

Operațiile de transplant hepatic pentru copii de la „Grigore Alexandrescu” se vor face în colaborare cu specialiști de la Institutul Clinic Fundeni, spune medicul Vlad Braşoveanu:

Te-ar mai interesa: OMS trage semnalul de alarmă: Amenințare globală i...

„Vorbim de trei tipuri de transplant: transplant hepatic de la donatori cadaveric, doi, vom face split, deci practic ficatul poate fi împărțit în două și a treia procedură este transplantul hepatic de la donator viu și aici evident e un pic mai simplu pentru că există în familie părinții sau frați care pot să ajute acești copilași”, a declarat medicul Vlad Braşoveanu potrivit Europa FM.

Sunt deja mai mulți copii aflați pe lista de așteptare pentru un transplant hepatic, susține doctorul Laura Bălănescu, cea care va conduce Centrul de Transplant:

„Există un pacient care are o boală metabolică foarte rară și care în momentul de față are 9 ani. Noi am încercat să îil susținem până la această vârstă, el este cu encefalopatie și cu insuficiență hepatică și așteaptă de ceva vreme transplantul hepatic.”

Te-ar mai interesa: Un apropiat al Prințului Philip șochează: Regina E...

În acest centru special pentru copii se pot face aproximativ 10 transplanturi hepatice la copii în fiecare an.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private