O femeie de 36 de ani credea că intră în menopauză, dar diagnosticul medicilor a fost devastator. Nu ignorați aceste simptome!

În ianuarie 2021, Carla Mitchell, o femeie de 36 de ani din Marea Britanie, credea că bătăile rapide ale inimii pe care le experimentează sunt un semn al menopauzei. 

Tânăra credea că la nici 40 de ani de ani se confruntă cu semnele închiderii anilor ei reproductivi; ceea ce nu este o excepție în zilele noastre, din moment ce mai multe agenții de sănătate atenționează că unele femei experimentează menopauza la 30 de ani și la începutul de 40 de ani.

O femeie de 36 de ani credea că intră în menopauză, dar diagnosticul medicilor a fost devastator

Cu toate acestea, mai târziu a fost diagnosticată cu cancer intestinal, a raportat Insider. Mitchell era anemică, care este un semn clasic legat de menstruație, dar ea și-a legat starea de menopauză precoce. 

Ea a experimentat bătăi rapide ale inimii, picioare dureroase și dificultăți de respirație chiar și după ce făcea activități mici, cum ar fi urcatul scărilor.

La mai bine de un an după ce s-a confruntat cu anemie, Mitchell a aflat că are o afecțiune genetică care o face mai expusă riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de intestin, uter și ovar. Această afecțiune se numește sindrom Lynch și asta a făcut-o predispusă la cancer intestinal.

Sindromul Lynch este cunoscut și sub numele de cancer colorectal ereditar nonpolipoz (HNPCC). Crește riscul de cancer colorectal sau cancer intestinal din cauza mutațiilor genelor MLH1, MSH2, MSH6 sau PMS2.

Conform rapoartelor de sănătate, variațiile acestor mutații pot crește riscul de creștere a cancerului la nivelul pielii și creierului.

O colonoscopie a relevat că are cancer intestinal

Având în vedere vârsta ei, medicii i-au recomandat să facă un test de colonoscopie și acest lucru a diagnosticat-o cu cancer intestinal. Anemia este un semn clasic al cancerului intestinal.

Cazurile de cancer colorectal sunt în creștere în aceste zile, iar boala apare la adulții tineri.

Simptomele comune ale cancerului intestinal sunt modificări ale mișcărilor intestinale, care pot fi fie constipație, fie diaree, dureri abdominale, scădere în greutate inexplicabilă, oboseală și cheaguri de sânge în scaune.

Aceste semne apar foarte frecvent și oamenii nu îl leagă de cancer până când nu avansează într-un stadiu avansat.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

12 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică