Categories: Expertul zilei

Oamenii de știință declară la unison: deficiența acestei vitamine provoacă demența! Milioane de oameni sunt la risc!

Cercetătorii lucrează fără încetare pentru a schimba trendul de creștere a numărului de persoane care se confruntă cu demența – și există speranță că progresele lor vor aduce în curând schimbări. Un nou set de descoperiri științifice au evidențiat importanța abordării unei deficiențe comune de vitamine pentru a proteja creierul împotriva declinului.

Riscul de deteriorare cognitivă crește considerabil odată cu trecerea anilor, dar demența nu afectează numai persoanele în vârstă. Marea Britanie numără peste 42.000 de persoane cu demență cu debut tânăr, care sunt, de asemenea, afectate de simptome care modifică viața. Un lucru pe care ambele populații îl au în comun este prezența proteinelor toxice în creierul lor. Potrivit unor noi cercetări, menținerea unor niveluri sănătoase de vitamina D ar putea ajuta la protejarea creierului împotriva daunelor inutile.

Descoperirile noului studiu, condus de Universitatea din Australia, subliniază importanța menținerii unor niveluri sănătoase de vitamina D pentru a proteja creierul împotriva declinului cognitiv.

Cercetarea se adaugă unui număr tot mai mare de cercetări care evidențiază legătura dintre demență și lipsa vitaminei D.

Investigând asocierea dintre vitamina D, caracteristicile neuro-imagistice și riscul de demență și accident vascular cerebral, studiul a făcut câteva descoperiri cheie.

Oamenii de știință au descoperit că nivelurile scăzute de vitamina D au fost legate de volume mai mici ale creierului și un risc crescut de demență și accident vascular cerebral.

Analizele genetice au susținut efectele cauzale ale deficienței de vitamina D și ale demenței.

În unele populații, până la 17% din cazurile de demență ar putea fi prevenite prin creșterea nivelului de vitamina D la intervalul normal în populația generală.

National Diet and Nutrition Survey de anul trecut a relevat ca aproximativ unul din sase adulti din Marea Britanie are niveluri scazute de vitamina D in sange.

Datele au arătat, de asemenea, că aproape jumătate din populația britanică (49 la sută) nu cunoștea sfaturile guvernului de a lua suplimente în timpul lunilor de iarnă.

Majoritatea organelor corpului curăță deșeurile cu ajutorul sistemului limfatic, dar creierul folosește un sistem sanitar diferit.

Lichidul cefalorahidian se bazează pe pulsația arterelor pentru a spăla în mod activ creierul, colectând gunoi – un mecanism cunoscut sub numele de sistem glimfatic.

Când acest sistem se clătește, proteinele de prisos se adună între neuronii organului, împiedicând comunicarea dintre celule.

Vitamina D, datorită calităților sale neuroprotectoare, se crede că protejează celulele creierului împotriva unor astfel de leziuni.

Nutrientul este, de asemenea, considerat pe scară largă ca un neurosteroid care este implicat în reglarea genelor esențiale pentru funcționarea creierului.

Investigația principală și directorul Centrului Australian pentru Sănătate de Precizie, Sănătate de Precizie al UniSA, profesorul Elina Hyppönen, a spus că descoperirile evidențiază nevoia presantă de a aborda deficiența de vitamina D în populația mai largă.

Ea a spus: „Vitamina D este un precursor hormonal care este din ce în ce mai recunoscut pentru efectele pe scară largă, inclusiv asupra sănătății creierului, dar până acum a fost foarte dificil să examinăm ce s-ar întâmpla dacă am fi capabili să prevenim deficiența de vitamina D.

„Studiul nostru este primul care examinează efectul nivelurilor foarte scăzute de vitamina D asupra riscurilor de demență și accident vascular cerebral, folosind analize genetice robuste în rândul unei populații mari”.

Recent Posts

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

11 minute ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

41 de minute ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

46 de minute ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

o oră ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

2 ore ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

2 ore ago

Citeste si: