Sari la conținut

Cât trebuie să stăm la soare pentru a obține doza de vitamina D?

Vitamina D este o vitamina esențială pentru organismul nostru. Aceasta este responsabilă pentru funcționarea normală a sistemului imunitar și este implicată în multe alte funcții ale organismului.

Aceasta poate fi obținută din alimentație și suplimente, însă cea ami mare cantitate de vitamina D o putem obține dacă stăm, pur și simplu, la soare.

Vitamina D este mult mai importantă decât am crede, motiv pentru care este esențial să aducem aportul optim.

Cât stăm la soare pentru a obține vitamina D?

„Ar trebui să ne dăm cu creme și să ne protejăm pielea de soare și datorită faptului că ne crește excesiv riscul de a face un melanom – cancer de piele, dar și pentru că pielea noastră va îmbătrâni mult mai repede decât este programată genetic.

Avem cu toții o bancă de UV în care se stochează toate expunerile noastre solare și din păcate ele nu sunt reversibile, nu se șterg cu vremea, ci sunt memorate de pielea noastră”,a explicat dr. Iulia Panțuru, medic dermatolog, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.

Citeste si:

Statul mult la soare pentru fixarea calciului prin acumularea de vitamina D este o ”scuză” care poate ține la publicul larg, susține specialistul, însă nu și la medici.

„Doza noastră de vitamina D în 10-15 minute de expunere solară, cu jumătate din suprafața corpului. Adică dacă avem un tricou și pantaloni scurți, vara, și stăm cel puțin 10 minute, sunt absolut suficiente. Deci nu este o scuză ca să stăm excesiv la soare”, a subliniat dermatologul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.