Categories: Ştiri sănătate

Oana Lis, înfometată, bătută și violată de cel care i-a dat viață. „Azi mă simt eliberată, nu a fost vina mea”

Oana Lis, înfometată, bătută și violată de cel care i-a dat viață. „Azi mă simt eliberată, nu a fost vina mea”.

Oana Lis a devenit cunoscută publicului larg în urma relației cu Viorel Lis, fostul primar al Capitalei. Deși la început nimeni n-a crezut în relația lor, cei doi sunt împreună de 25 de ani, între ei o diferență de vârstă de 35 de ani.

Oana avea doar 18 ani atunci când l-a cunoscut pe Viorel Lis, iar fostul primar al Capitalei, 53. A cucerit-o, însă, prin cadouri și gesturi frumoase, de care Oana nu avusese parte până atunci.

De-a lungul timpului, cei doi au pozat într-un cuplu excentric, punându-se adesea în situații ridicole. Cu toate acestea, până și cei mai înverșunați critici sunt nevoiți să recunoască faptul că între cei doi există o legătură care nu poate fi distrusă de nimic.

Oana Lis, înfometată, bătută și violată de cel care i-a dat viață. „Corpul începe să somatizeze sub forma de atacuri de panică, anxietate și boli clinice somatice”

Cu toate acestea, deși este mereu zâmbitoare și relaxată, Oana Lis nu a avut un trecut întocmai liniștit, copilăria acesteia fiind presărată cu o serie de drame, abuzuri și lipsuri.

Recent, Oana Lis și-a deschis un cabinet de consiliere psihologică, mai ales că acum este și atestată pentru meseria de psiholog. Soția fostului edil al Capitalei nu se sfiește să vorbească deschis prietenilor de pe rețelele de socializare despre traumele care i-au marcat copilăria.

„Nu rezist sa nu scriu nimic despre asta. Sunt cea mai mândră de mine cand vin pe litoral și acum reusesc sa ma simt bine aici fără să mă mai facă amintirea trecutului sa sufăr. Sunt născută în Ct si am stat cativa ani aici cu cei care mi-au dat naștere aici in Mangalia ( nu pot să le zic părinți) El, alcoolic si puscarias ( 7 ani făcuți de pușcărie ), ea, bolnavă spre final și dominată si manipulata de el, in numele iubirii (l-a așteptat în toti acesti ani și îi ducea pachete la pușcărie la Poarta Albă, dar pe la mine nu trecea …sa ma vada macar…ca eram la țară atunci…).

Mă întorc cam cum m-aș intoarce la ospiciu sau mai rău in locul unde am locuit. Dar acum sunt detașată si pot să vorbesc liber despre asta, la o înghețată. Da, acum pot să mi-o permit sa mi-o cumpăr. Atunci, am avut o perioadă în care ma țineau nemancata. Oare de ce sunt grasuta acu si abțin cu greu la mâncare?….

Una din amintiri e ca eram mica, singură acasă si mi-era tare foame…si aveam produse ca tata era bucătar dar erau puse în dulapul de sus ca doar el avea voie să mănânce din ele ca el munceste…asa ne zicea. Și am găsit sa mi fac niste cartofi prăjiți si cum mancam eu, dau de ceva ciudat…era un mare păianjen …in uleiul prăjit. Am dat ce am găsit la o parte si am mâncat in continuare.

Piciorusele alea de păianjen pe cartofi le simt si acu in mine. Trecutul nu-l mai poti schimba dar nici nu-l poti uita si baga sub un preș. Poți încerca, dar nu e sănătos. Sanatos e sa conștientizezi asta, să discuti, să ventilezi se zice, să faci terapie.

Altel corpul incepe sa somatizeze sub forma de atacuri de panică, anxietate si boli clinice somatice …ca la un sindrom post-traumatic pana nu scoti acea tensiune acumulată în tine, nu te simti eliberat. Azi ma simt eliberată, nu a fost vina mea, sunt recunoscătoare ca sunt aici si acum, liberă”, a scris Oana Lis pe pagina de Facebook.

„Cel mai greu a fost să-mi aduc aminte de lucrurile dureroase și să pot să discut despre ele”

Soția fostului edil al Capitalei a rămas orfană de mamă la vârsta de 13 ani, tragedie care i-a zdruncinat în adevăratul sens al cuvântului sufletul și despre care vorbește cu greu și în ziua de astăzi.

Tatăl său s-a stins din viață în Spania, anul trecut.

„Am trecut prin multe în viață. Să trăiești fără mamă, fără familie, să treci printr-un viol, prin bătăi, prin tot felul de lucruri, dezamăgiri de la persoanele dragi, inclusiv de la fratele meu, toate aceste lucruri dor.

Acum sunt bine, sunt echilibrată. Cel mai greu a fost să-mi aduc aminte de lucrurile dureroase și să pot să discut despre ele”, a spus Oana Lis pentru un post de televiziune.

Soția lui Viorel Lis a fost violată de cel care trebuia, în mod normal, să o protejeze de orice rău, dar spune că și-a iertat părintele pentru comportamentul pe care l-a avut. Nici față de ceilalți membri din familia ei, care nu au ajutat-o și au rănit-o,  nu are niciun fel de ranchiună.

„Nu avem o istorie plăcută împreună, mai mult suferințe, sticle în cap lu’ mama, bătăi, vorbe grele și multe altele. Nu aveam o relație în prezent, dar e omul care mi-a dat viață și azi îl iert pentru tot ce mi-a greșit în viața asta. Pare că nu-mi pasă să discut despre ele, dar au durut groaznic. Cei din familia mea nu au crezut că tatăl meu m-a violat.

Nu am niciun fel de ranchiună pe familia mea, pe oamenii care m-au rănit, care m-au bătut, nu mi-au dat să mănânc. Mi-aduc aminte că șase luni, după ce a murit mama mea, mie îmi dădeau vecinii să mănânc. Până să termin clasa a VIII-a nu aveam ce să mănânc și îmi dădeau vecinii. De aceea acum sunt gurmandă”, a mai adăugat Oana.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică