Sari la conținut

Cristina Bălan, mamă a gemenilor cu sindrom Down: „Sunt mai multe abuzuri decât ne putem închipui”

În aceste zile, peste ocean se duce o luptă aprigă cu privire la legea ce permite unei femei să facă avort. Este un subiect sensibil, care nu a rămas fără drept la replică și în țara noastră.

Cristina Bălan, mama a unei perechi de gemeni cu sindrom Down, și-a manifestat revolta față de legea propusă în America, deși personal nu este de acord cu această intervenție. Ca și multe alte persoane publice, fosta membră a trupei Impact, subliniează importanța educației sexuale în rândul femeilor.

„Oamenii sunt obisnuiti sa perceapa dizabilitatea ca pe ceva negativ si atat. Daca nu ai latura spirituala mai prezenta, nu poti pricepe cum e posibil sa te dezvolti, ca om, ca suflet, dupa o astfel de experienta. Multi oameni nu pot pricepe cum sa stii ca vei avea un copil cu Sindromul Down si sa nu faci avort. Dar pentru mine, un om preocupat de toate aspectele fiintei umane (trup, minte, spirit), acest sindrom nu inseamna decat o experienta diferita. Nu inseamna ,,bau-bau”, mai ales ca acesti oameni sunt niste suflete mari, pur si simplu.

Cristina Bălan: ”Dacă se vrea scăderea avorturilor să se lucreze la educarea femeilor”

 

Cum adica, sa-mi placa sa fiu luata in brate de 100 ori pe zi si sa fiu pupata des? Uite ca mie imi place. Cum imi place si faptul ca ei sunt incapabili de meschinarii; Am avea multe de invatat de la cei cu 47 cromozomi. Da, sunt provocari cognitive, motrice, neurologice. Dar stii ce? Am cunoscut destui copii tipici cu tot felul de provocari, unele chiar uriase. Ce garantii ai ca al tau copil tipic nu se va confrunta cu diverse provocari? Partea pozitiva la Sindromul Down este ca ei au incredere in oameni, lucru care mi se pare fantastic”, a declarat artista într-un interviu pentru superbebe.ro.

Potrivit declarațiilor, Cristina Bălan s-a confruntat o mulțime de reacții negative la aflarea veștii că va da naștere unor copii cu sidrom Down, multă lume cerându-i să renunțe la sarcină.  Și, cu toate astea, tot se declară indignată de lupta care se dă în America pentru dreptul la avort!

”Sunt împotriva avortului. Dar sunt categoric împotriva unei legi care ne-ar duce în perioada decrețeilor. Astfel încât femeile să ajungă din nou să își facă chiuretaje pe sub mână, în locuri dezafectate, cu persoane neavizate. Mi se pare foarte aiurea, nu ar scădea rata avorturilor. Ci doar s-ar face pe ascuns și ar fi mult mai periculos.

Dacă se vrea scăderea avorturilor să se lucreze la educarea femeilor încă din copilărie, educație sexuală, educație emoțională și să se facă în așa fel încât să scadă abuzurile la care sunt supuse. Sunt mai multe abuzuri decât ne putem închipui, dar nu se vorbește despre asta”, a declarat artista pentru fanatik.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: