Categories: Expertul zilei

Obiceiul nesănătos din timpul mesei care duce la creșterea numărului de kilograme! Cu toții facem asta cel puțin o dată pe zi!

Grăsimea VISCERALĂ este numită grăsimea „ascunsă” deoarece se înfășoară în jurul organelor abdominale, unde nu poate fi nici văzută. Principala amenințare pe care o reprezintă pentru sănătate este inflamația, care este un precursor comun al bolilor metabolice. Potrivit cercetătorilor, un obicei alimentar comun ar putea crește riscul de depozitare a grăsimilor în jurul secțiunii mediane a corpului.

Există o credință larg răspândită că grăsime viscerală crește odată cu vârsta, dar această teorie a fost larg discreditată în lucrările recente. Grăsimea care este stocată în cavitatea abdominală rezultă de obicei dintr-o supraîncărcare a aportului de calorii, cuplată cu un stil de viață sedentar. Anumite obiceiuri alimentare ar putea duce însă la un consum excesiv de calorii, potrivit cercetătorilor.

Obezitatea este o provocare în continuă creștere pentru sănătate, care este indisolubil legată de alte rezultate proaste în materie de sănătate, cum ar fi diabetul.

Ocazional, echilibrele hormonale pot duce la o acumulare de grăsime în exces, dar factorii de stil de viață rămân cauza principală a afecțiunii.

În 2019, oamenii de știință au avertizat că utilizarea unui smartphone la ora mesei ar putea duce la o creștere a taliei.

Echipa a emis ipoteza că utilizarea telefonului a dus la o supraîncărcare calorică, împiedicând creierul să înregistreze cât de multă mâncare a fost ingerată.

Această distragere a atenției, au spus cercetătorii, a determinat femeile și bărbații să consume cu 15% mai multe calorii decât este recomandat.

În plus, echipa a observat o tendință mai mare de a consuma alimente grase în rândul voluntarilor care își folosesc telefoanele.

Doctorul Elisabeth Philipps, de la marca de sănătate și wellness Fourfive, spune: „Nu este important doar ceea ce mănânci, ci și cum mănânci.

Mâncați-vă mesele stând jos și evitați să folosiți telefonul în același timp.”

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 62 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, care au fost filmați mâncând singuri.

Participanții au fost rugați să aleagă dintr-o selecție de alimente – care includea produse sănătoase și nesănătoase – până când s-au săturat.

Studiul a fost împărțit în trei încercări, în care voluntarii au fost înregistrați mâncând fără distrageri, citind o revistă sau folosind un smartphone.

Descoperirile au dezvăluit ulterior că, fără distracția de către dispozitivele lor smartphone, participanții au mâncat în medie 535 de calorii, comparativ cu 591 atunci când își foloseau telefoanele.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică