marți, iunie 28, 2022

Grăsimea VISCERALĂ este numită grăsimea „ascunsă” deoarece se înfășoară în jurul organelor abdominale, unde nu poate fi nici văzută. Principala amenințare pe care o reprezintă pentru sănătate este inflamația, care este un precursor comun al bolilor metabolice. Potrivit cercetătorilor, un obicei alimentar comun ar putea crește riscul de depozitare a grăsimilor în jurul secțiunii mediane a corpului.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Există o credință larg răspândită că grăsime viscerală crește odată cu vârsta, dar această teorie a fost larg discreditată în lucrările recente. Grăsimea care este stocată în cavitatea abdominală rezultă de obicei dintr-o supraîncărcare a aportului de calorii, cuplată cu un stil de viață sedentar. Anumite obiceiuri alimentare ar putea duce însă la un consum excesiv de calorii, potrivit cercetătorilor.

Obezitatea este o provocare în continuă creștere pentru sănătate, care este indisolubil legată de alte rezultate proaste în materie de sănătate, cum ar fi diabetul.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Ocazional, echilibrele hormonale pot duce la o acumulare de grăsime în exces, dar factorii de stil de viață rămân cauza principală a afecțiunii.

În 2019, oamenii de știință au avertizat că utilizarea unui smartphone la ora mesei ar putea duce la o creștere a taliei.

Echipa a emis ipoteza că utilizarea telefonului a dus la o supraîncărcare calorică, împiedicând creierul să înregistreze cât de multă mâncare a fost ingerată.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Această distragere a atenției, au spus cercetătorii, a determinat femeile și bărbații să consume cu 15% mai multe calorii decât este recomandat.

În plus, echipa a observat o tendință mai mare de a consuma alimente grase în rândul voluntarilor care își folosesc telefoanele.

Doctorul Elisabeth Philipps, de la marca de sănătate și wellness Fourfive, spune: „Nu este important doar ceea ce mănânci, ci și cum mănânci.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Mâncați-vă mesele stând jos și evitați să folosiți telefonul în același timp.”

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 62 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, care au fost filmați mâncând singuri.

Participanții au fost rugați să aleagă dintr-o selecție de alimente – care includea produse sănătoase și nesănătoase – până când s-au săturat.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Studiul a fost împărțit în trei încercări, în care voluntarii au fost înregistrați mâncând fără distrageri, citind o revistă sau folosind un smartphone.

Descoperirile au dezvăluit ulterior că, fără distracția de către dispozitivele lor smartphone, participanții au mâncat în medie 535 de calorii, comparativ cu 591 atunci când își foloseau telefoanele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private