Categories: Expertul zilei

Octavian Jurma știe de ce Rusia a furat formula vaccinului AstraZeneca: „Rușii se vor vaccina mai repede cu un vaccin furat din occident decât cu unul făcut cu mândrie de Putin”

Octavian Jurma știe de ce Rusia a furat formula vaccinului AstraZeneca: „Rușii se vor vaccina mai repede cu un vaccin furat din occident decât cu unul făcut cu mândrie de Putin”

Vaccinul Sputnik-V folosește o tehnologie similară celei cu care a fost gândit și dezvoltat vaccinul Oxford/AstraZeneca. Potrivit tabloidul britanic The Sun și preluate de întreaga presă din Anglia, care citează surse din serviciile de securitate engleze, Rusia ar fi furat formula pentru vaccinul AstraZeneca și ar fi folosit-o pentru a-și dezvolta propriul vaccin anti-covid.

Octavian Jurma susține că știe de ce Rusia a furat formula vaccinului AstraZeneca și a folosit-o pentru a dezvolta Sputnik V. Cercetătorul este convins că înșiși rușii au lansat zvonul furtului. În acest mod, susține Jurma, rușii se vor vaccina „mai repede” cu un vaccin furat din Occident, decât cu unul fabricat în Rusia.

Octavian Jurma știe de ce Rusia a furat formula vaccinului AstraZeneca

„Sunt convins ca tot rusii au lansat zvonul asta in speranta ca rusii se vor vaccina in Rusia cu un vaccin furat din occident mai repede decat cu unul facut cu mandrie de Putin (rusii se inghesuie la vaccinare la fel ca romanii pentru ca au la fel de multa incredere in guvernul lor cum avem noi in guvernul nostru).

Rusii nu se inghesuie sa se vaccineze cu Sputnik produs in Rusia si fac turism de vaccinare sa se vaccineze in Serbia.

Acolo se vaccineza cu vaccinul facut de Big Pharma pe care il refuza romanii care astepta vaccinul facut de Little Pharma Autohton cu care rusii nu vor sa se vaccineze pentru ca vor sa se vaccineze cu vaccinul capitalist cu care romanii nu vor sa se vaccineze.

Ti se invarte mintea cu asa logica? Asta pentru ca nu esti negatioantivaccinist. Daca ai fi negatioantivaccinist ar avea perfect sens pentru tine”, a explicat Jurma într-o postare pe pagina de Facebook.

Mesaj pentru anti-vacvciniști: „Așa cum există fake-vaccinați există și fake-antivaccinați”

Odată misterul furtului formulei vaccinului AstraZeneca deslușit, cercetărorul a transmis și un mesaj pentru cei care refuză să se vaccineze.

„PS. Multi dintre antivaccinistii aia fake indeamna lumea sa nu se vaccineze si fac baie de COVID-19 in multime dar ajung in spital doar cei din jurul lor. Nu sunt protejati de Sfantul Duh ci probabil de sfantul vaccin care tie iti spun ca e de la diavolu’ dar ei s-au vaccinat deja si cu a doua doza .

PPS. Opinia din PS e doar o opinie satirica. Sunt sigur ca in realitate un negatioantivaccinist adevarat va indura boala COVID19 si va infrunta moartea singur acasa mandru ca nu ocupa un pat de spital cu o boala care nu exista risipind mii de euro pe tratamente care nu sunt miraculoase ci produse de aceleasi Big Pharma care a facut vaccinul ieftin ca sa piarda banii multi de pe tratamentele scumpe (pfui capitalistii astia care pierd bani pe preventie in loc sa se imbogateasca pe tratament) .

PPPS. Nu consider ca cei care nu se vaccineaza sunt antivaccinisiti. Un antivaxer este madru si agresiv in antivaccinarea sa si isi poarta pancarta antivaccinare pe strada si pe retele.

PPPPS. Dragi antivaxeri vedeti ca tot asa cum exista fake-vaccinati exista si fake-antivaccinati. Orice curent popular va atrage populisti ipocriti care se vor pune in fata coloanei in speranta ca lumea ii va confunda cu lideri ai miscarii si ii va vota la proxima alegere [fake-lideri].

PPPPPS. Uneori o ironie face mai mult decat o monografie cand discuti cu un om normal la cap despre vaccinare. Ajuta poate mai mult sa ii atragi atentia ca riscul sa moara intepat de o albina e incomparabil mai mare decat cel sa moara intepat de un medic, iar in caz de urgenta s-ar panica daca salvarea l-ar duce la un atelier auto pentru reparatii in loc sa il duca la spital”, a concluzionat Octavian Jurma.

Cine este Octavian Jurma

Octavian Jurma este cercetător specializat în neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA, potrivit profilului său de LinkedIn. A devenit cunoscut prin proiecțiile sale asupra ratelor de infectare din timpul pandemiei și mai ales prin criticile aduse autorităților și modului de gestionare defectuoasă a situației pe care acestea l-au avut deseori în perioada ultimului an.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

20 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

50 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică