vineri, august 12, 2022

Rusia a autorizat joi utilizarea unui vaccin coronavirus unic, numit „Sputnik Light”, potrivit fondului suveran al țării, o acțiune menită să stimuleze aprovizionarea cu vaccin în țările cu rate crescute de infecție, conform CNBC.

Fondul Rus de Investiții Directe a declarat că Sputnik Light, un vaccin  dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, are o rată de eficacitate de 79,4% și ar costa mai puțin de 10 USD pe doză.

Te-ar mai interesa: S-a aflat adevărul despre pastilele cu iod! Din ca...

Mai mult decât atât, RDIF a declarat că varianta Light, derivată din vaccinul Sputnik V, cu două doze, este compatibilă cu cerințele standard de stocare și logistică și că va permite imunizarea unui număr mai mare de oameni într-un interval de timp mai scurt, menționând că poate fi expediat rapid în țările cu focare active.

RDIF a declarat că în Rusia, Emiratele Arabe Unite și Ghana, printre alte țări, se desfășoară studii de fază III, care implică 7.000 de persoane. Rezultatele intermediare erau așteptate la sfârșitul acestei luni.

Rezultatele studiilor din faza I și faza II ale vaccinului Sputnik Light au stabilit că este sigur pentru toți subiecții și că nu au fost înregistrate efecte adverse grave.

Te-ar mai interesa: Scoasă cu ambulanța din emisiunea „Vorbește Lumea”...

„Vaccinul cu doză unică rezolvă provocarea imunizării grupurilor mari într-un timp mai scurt, ceea ce este deosebit de important în timpul fazei acute de răspândire a coronavirusului, ajungând mai repede la imunitatea de turmă”, a declarat Kirill Dmitriev, CEO al RDIF, într-un comunicat.

Dmitriev a spus că, deși Sputnik Light are „un preț accesibil” de sub 10 dolari, vaccinul cu două doze Sputnik V „rămâne principala sursă de vaccinare în Rusia”.

Te-ar mai interesa: Celebră actriță ajunsă în comă, vizată de o anchet...

„Vaccinul Sputnik Light va fi exportat către partenerii noștri internaționali pentru a contribui la creșterea ratei vaccinărilor în mai multe țări în fața luptei în curs cu pandemia și noile tulpini de coronavirus”, a adăugat el.

RDIF a declarat că peste 20 de milioane de oameni din întreaga lume au primit prima doză de vaccin Sputnik V.

„Sputnik Light va ajuta la prevenirea răspândirii coronavirusului prin imunizarea mai rapidă a grupurilor de populație mai mari, precum și prin susținerea unor niveluri ridicate de imunitate la cei care au fost deja infectați anterior”, a declarat într-un comunicat Alexander Gintsburg, director al Centrului Național de Cercetare în Epidemiologie Gamaleya și Microbiologie.

Te-ar mai interesa: Băutura cu care dai jos 5 kilograme în 3 zile. Aju...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private