joi, decembrie 2, 2021

Rusia a autorizat joi utilizarea unui vaccin coronavirus unic, numit „Sputnik Light”, potrivit fondului suveran al țării, o acțiune menită să stimuleze aprovizionarea cu vaccin în țările cu rate crescute

Te-ar mai interesa: Angela Similea, mesaj pentru medicul român de Ziua...

de infecție, conform CNBC.

Fondul Rus de Investiții Directe a declarat că Sputnik Light, un vaccin  dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, are o rată de eficacitate de 79,4% și ar costa mai puțin de 10 USD pe doză.

Mai mult decât atât, RDIF a declarat că varianta Light, derivată din vaccinul Sputnik V, cu două doze, este compatibilă cu cerințele standard de stocare și logistică și că va permite imunizarea unui număr mai mare de oameni într-un interval de timp mai scurt, menționând că poate fi expediat rapid în țările cu focare active.

RDIF a declarat că în Rusia, Emiratele

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

Arabe Unite și Ghana, printre alte țări, se desfășoară studii de fază III, care implică 7.000 de persoane. Rezultatele intermediare erau așteptate la sfârșitul acestei luni.

Rezultatele studiilor din faza I și faza II ale vaccinului Sputnik Light au stabilit că este sigur pentru toți subiecții și că nu au fost înregistrate efecte adverse grave.

„Vaccinul cu doză unică rezolvă provocarea imunizării grupurilor mari într-un timp mai scurt, ceea ce este deosebit de important în timpul fazei acute de răspândire a coronavirusului, ajungând mai repede la imunitatea de turmă”, a declarat Kirill

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială oscilantă face ravagii în orga...

Dmitriev, CEO al RDIF, într-un comunicat.

Dmitriev a spus că, deși Sputnik Light are „un preț accesibil” de sub 10 dolari, vaccinul cu două doze Sputnik V „rămâne principala sursă de vaccinare în Rusia”.

„Vaccinul Sputnik Light va fi exportat către partenerii noștri internaționali pentru a contribui la creșterea ratei vaccinărilor în mai multe țări în fața luptei în curs cu pandemia și noile tulpini de coronavirus”, a adăugat el.

RDIF a declarat că peste 20 de milioane de oameni din întreaga lume au primit prima doză de vaccin Sputnik V.

„Sputnik Light va ajuta la prevenirea răspândirii

Te-ar mai interesa: Ursula von der Leyen: „Este timpul să ne gândim la...

coronavirusului prin imunizarea mai rapidă a grupurilor de populație mai mari, precum și prin susținerea unor niveluri ridicate de imunitate la cei care au fost deja infectați anterior”, a declarat într-un comunicat Alexander Gintsburg, director al Centrului Național de Cercetare în Epidemiologie Gamaleya și Microbiologie.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe persoanele vaccinate cu Pfizer ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri