Categories: Expertul zilei

OMS recomandă purtarea măștii în continuare, chiar și pentru persoanele vaccinate.  „Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că…”

OMS recomandă purtarea măștii în continuare, chiar și pentru persoanele vaccinate.  „Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că…”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat vineri că oamenii ar trebui să poarte în continuare măști și să ia alte măsuri menite să limiteze răspândirea COVID-19, ridicând îngrijorări cu privire la varianta Delta a COVID-19, care se răspândește rapid.

OMS recomandă purtarea măștii în continuare, chiar și pentru persoanele vaccinate

„Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că s-au vaccinat cu cele două doze. Încă trebuie să se protejeze. Vaccinul singur nu va opri transmiterea comunitară. Oamenii trebuie să continue să folosească măștile în mod constant, să fie în spații ventilate, să se spele pe mâini, să păstreze distanțarea, să nu stea în aglomerații…

Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă oamenii sunt vaccinați, atunci când există o transmisie comunitară în curs”, a spus dr. Mariangela Simao, directorul general adjunct pentru accesul la medicamente și produse de sănătate la OMS, potrivit CNBC.

SUA: Varianta Delta reprezintă cel puțin 20% din noile infecții

În Statele Unite ale Americii, de exemplu, în ghidul actualizat, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din luna mai au spus că nu este necesar ca persoanele complet vaccinate să poarte măștile în majoritatea mediilor interioare sau exterioare.

Toate cele 50 de state fost de acord cu noile îndrumări, eliminând cerințele de mască și reducând alte restricții menite să prevină răspândirea virusului. Cu toate acestea, în SUA sunt încă necesare măști pe avioane și transportul public.

Conform datelor CDC, puțin peste 53% dintre americani sunt cel puțin parțial vaccinați anti-covid. Aproximativ 46% dintre oameni sunt complet vaccinați împotriva bolii.

Varianta Delta reprezintă cel puțin 20% din noile infecții din SUA, potrivit dr. Anthony Fauci, directorul de lungă durată al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA. Fauci a declarat miercuri că varianta Delta a înregistrat „cea mai mare amenințare” la eliminarea COVID-19 în SUA. Amenințarea variantei este cea mai mare în rândul comunităților cu rate scăzute de vaccinare, au avertizat experții.

Israel: „40 până la 50% din cazurile de variante Delta în Israel, care înregistrează o creștere, se numără printre persoanele vaccinate”

Specialiștii spun că varianta Delta nu cauzează cazuri mai severe de COVID-19, dar pare să facă virusul mai transmisibil.

„Aproximativ 40 până la 50% din cazurile de variante Delta în Israel, care înregistrează o creștere, se numără printre persoanele vaccinate”, a declarat Chezy Levy, directorul general al ministerului sănătății din Israel, la începutul acestei săptămâni.

Cu toate acestea, vaccinulanti-covid  pare a fi eficient în prevenirea bolilor grave și a decesului. Țările care se confruntă cu focare ale variantei cu rate scăzute de vaccinare au înregistrat o creștere a ratei mortalității COVID-19, care nu a fost observată în țările cu rate ridicate de vaccinare.

SUA are o rată de pozitivitate de 1,9% în ultima săptămână, potrivit datelor analizate de Universitatea Johns Hopkins, aproape cea mai scăzută de când a început pandemia (cea mai mică rată de pozitivitate a fost de 1,8% și a fost înregistrată miercuri).

Conform datelor Hopkins, au existat aproximativ 11.659 de cazuri noi de COVID-19 diagnosticate în fiecare zi săptămâna trecută.

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

23 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

54 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică