miercuri, martie 29, 2023

Varianta Delta a coronavirusului, identificată pentru prima dată în India, se răspândește rapid în toată Europa.

În timp ce noile cazuri zilnice în general încă scad în general pe continent, proporția alcătuită din varianta Delta – despre care Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) spune că este cu 40-60 la sută mai transmisibilă decât varianta Alpha – este în creștere, relatează Politico.

Te-ar mai interesa: Cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Cum ...

Cea mai gravă situație este în Marea Britanie, unde varianta Delta este dominantă de câteva săptămâni, eliminând tulpina Alpha dominantă anterior, identificată pentru prima dată în Kent, în sud-estul Angliei. Varianta Delta este, de asemenea, dominantă în Portugalia și Rusia.

Între 7 și 21 iunie, varianta Delta a reprezentat 95 la sută din toate probele de teste pozitive secvențiate din Marea Britanie, potrivit datelor de la Public Health England.

Dintre cei 514 de oameni care au fost internați cu Covid în spital în Anglia în săptămâna dinainte de 21 iunie, 304 erau nevaccinați. Numărul deceselor zilnice a rămas, însă, scăzut, în ciuda creșterii numărului de cazuri.

Te-ar mai interesa: Ce boli poate anunța urina urât mirositoare. Nu ig...

numărul de cazuri noi varianta Delta
Media săptămânală a cazurilor noi confirmate la fiecare milion de locuitori, de la începutul lui aprilie 2021, în Uniunea Europeană în ansamblu, în Belgia, Franța, Germania și în Regatul Unit. În Marea Britanie, acolo unde varianta Delta este deja dominantă, numărul de cazuri crește cu rapiditate. Foto: Politico.eu

Varianta Delta va reprezenta 90% din cazurile noi la sfârșitul lui august

Datorită modalității de transmitere, varianta Delta urmează să reprezinte 70% dintre cazurile noi din Europa până la începutul lunii august și 90% până la sfârșitul lui august, conform estimărilor ECDC.

răspândirea variantelor în germania
Grafic al creșterii numărului cazurilor de infectare cu varianta Delta de-a lungul săptămânilor, în Germania. Prevalența variantei Delta s-a dublat într-o săptămână. Foto: Captură Politico.eu

În acest moment, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană încă este dominat de varianta Alfa, dar datele Institutului Robert Koch din Germania arată că proporția cazurilor cu varianta Delta s-a dublat în doar o săptămână.

Te-ar mai interesa: Cele mai importante analize anuale. Cum le poți fa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private