Categories: Ştiri sănătate

Operații pe inimă, gratuite la Spitalul Județean din Arad

Începând de marţi, arădenii care suferă de boli cardiovasculare se vor putea opera gratuit la Spitalul Judeţean Arad. Asta după ce Consiliul Judeţean Arad a achiziţionat clinica de cardiologie din Spitalul Judeţean Arad.

Demersurile pentru preluarea clinicii private de către CJA au început în urmă cu aproximativ un an de zile, iar în primăvara acestui an Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat că instituţia pe care o conduce a reuşit să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru achiziţia clinicii şi pentru implementarea unui proiect prin care arădenii să beneficieze de intervenţii chirurgicale cardiovasculare gratuite.

„Începând de astăzi (n.r. marţi, 13 august), datorită investițiilor realizate de Consiliul Județean și a strategiei de dezvoltare a Spitalului Clinic Județean de Urgență, la Arad se realizează, gratuit, intervenții cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii, montare de stent gratuit pentru toți pacienții spitalului! În cursul acestei zile (n.r. marţi, 13 august) au fost realizate primele cinci intervenţii de către echipa medicală coordonată de doctorul Cristian Dina.

Până acum aceste intervenții se realizau doar în regim privat și costau pacientul 13.000 de lei. După cumpărarea clinicii Cardiolife de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, din fonduri europene, Consiliul Județean a investit 1,2 milioane de lei pentru achiziționarea materialelor și dispozitivelor necesare realizării intervențiilor cardiologice pe arterele coronariene. Procedurile au durat peste jumătate de an și sunt făcute publice doar acum, când există deja certitudinea că operațiile complexe se realizează la Arad, gratuit”, anunţă cei de la Consiliul Judeţean, potrivit aradon.ro.

Până acum, arădenii care aveau nevoie de intervenţiile chirurgicale enumerate mai sus erau nevoiţi să îşi găsească un loc disponibil la spitalele din Timişoara, dacă doreau să beneficieze gratuit de serviciile medicale.

Sursa: aradon.ro.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

21 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

50 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică