Sari la conținut

Operații pe inimă, gratuite la Spitalul Județean din Arad

Începând de marţi, arădenii care suferă de boli cardiovasculare se vor putea opera gratuit la Spitalul Judeţean Arad. Asta după ce Consiliul Judeţean Arad a achiziţionat clinica de cardiologie din Spitalul Judeţean Arad.

Demersurile pentru preluarea clinicii private de către CJA au început în urmă cu aproximativ un an de zile, iar în primăvara acestui an Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat că instituţia pe care o conduce a reuşit să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru achiziţia clinicii şi pentru implementarea unui proiect prin care arădenii să beneficieze de intervenţii chirurgicale cardiovasculare gratuite.

„Începând de astăzi (n.r. marţi, 13 august), datorită investițiilor realizate de Consiliul Județean și a strategiei de dezvoltare a Spitalului Clinic Județean de Urgență, la Arad se realizează, gratuit, intervenții cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii, montare de stent gratuit pentru toți pacienții spitalului! În cursul acestei zile (n.r. marţi, 13 august) au fost realizate primele cinci intervenţii de către echipa medicală coordonată de doctorul Cristian Dina.

Până acum aceste intervenții se realizau doar în regim privat și costau pacientul 13.000 de lei. După cumpărarea clinicii Cardiolife de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, din fonduri europene, Consiliul Județean a investit 1,2 milioane de lei pentru achiziționarea materialelor și dispozitivelor necesare realizării intervențiilor cardiologice pe arterele coronariene. Procedurile au durat peste jumătate de an și sunt făcute publice doar acum, când există deja certitudinea că operațiile complexe se realizează la Arad, gratuit”, anunţă cei de la Consiliul Judeţean, potrivit aradon.ro.

Până acum, arădenii care aveau nevoie de intervenţiile chirurgicale enumerate mai sus erau nevoiţi să îşi găsească un loc disponibil la spitalele din Timişoara, dacă doreau să beneficieze gratuit de serviciile medicale.

Sursa: aradon.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.