Categories: Ştiri sănătate

Operațiunea „HIDRA”: Familia lui Vlad Pașcu, vizitată de DIICOT. Mama tânărului care a ucis doi tineri în 2 mai, șantejează martorii. Afaceri la nivel înalt cu droguri în București și pe litoral

Din cuprinsul articolului

Operațiunea „HIDRA”. În cursul acesti dimineți au avut loc mai multe percheziții în București unde au fost vizați adolescenți care au vândut droguri în București și pe litoral. Adolescenții provin din familii cu posibilități materiale și sunt apropiați ai lui Vlad Pașcu, tânărul care a omorât sub influența drogurilor doi tineri în stațiunea 2 Mai.

UPDATE 09:35 Vlad Pascu va fi adus de la Constanța la București pentru audieri la DIICOT.

UPDATE 08:55 Potrivit unor surse, cele două dosare din cadrul operațiunii Hidra sunt coordonate de procurorul Oana Schmidt Hăineală.

UPDATE 08:38 Conform imaginilor publicate de DIICOT, în timpul perchezițiilor a fost găsit, pe lângă droguri, și un adevărat arsenal de arme: macete, pistoale, cuțite. Conform surselor, acestea ar fi fost găsite la domiciliul lui Duma Tudor, zis “Maru”.

UPDATE 07:50 Dintre persoanele de la care s-ar aproviziona cu droguri Duma Tudor, zis “Maru”, de 19 ani, sunt și doi frați – Constantin Ștefan Ciprian și Constantin Costin Antonio, cu domiciliul în Sectorul 4 din Capitală, conform unor surse apropiate anchetei.

UPDATE 07:43 Dosarul a fost preluat de la Constanța la Structura Centrală a DIICOT, conform informațiilor G4Media.

UPDATE, ora 7:30 Surse apropiate anchetatorilor spun că perchezițiile de astăzi sunt la o parte din anturajul lui Vlad Pascu, care se afla cu acesta pe litoral, în momentul producerii accidentului, dar și la familia tânărului.

De asemenea, aceleași surse susțin că mama lui Pascu ar fi încercat să șantajeze martori în dosarul cu droguri în care e vizat fiul său.

Unul din suspecți este Duma Tudor zis Maru, persoana foarte apropiată de Vlad Pascu. Alte persoane vizate de anchetatori sunt Anghel Rafael George, zis “Rafael” sau “Rafa”, 20 de ani, Bîtică Andrei-Cătălin, zis “Andrei” sau “Paco”, 18 ani și Marei Ahmed, zis “Ahmed” sau “Moody”, 18 ani.

Știrea inițială:

„Operațiunea Hidra” a început în această dimineață cu ample percheziții la adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea de vânzare/consum de droguri în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Potrivit informațiilor G4Media, și familia lui Vlad Pascu este vizată de percheziții.

Cercetările anchetatorilor arată că cei vizați de percheziții ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu potențial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat. Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

8 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

9 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

9 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

10 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

10 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

11 ore ago

Citeste si: