Categories: Ştiri sănătate

Viața bate filmul! Opt chirurgi au continuat să opereze pe cord deschis, în timp ce spitalul era curpins de flăcări

Viața bate filmul! Opt chirurgi au continuat să opereze pe cord deschis, în timp ce spitalul era curpins de flăcări

Sună ca o secvență dintr-un film, dar s-a întâmplat în realitate. Întâmplarea a avut loc în Rusia, la Centrul de chirurgie cardiacă din orașul Blagoveschensk, o clădire construită în anii 1905-1907. Potrivit The Moscow Times, incendiul a curpins cei 1.600 de metri din acoperișul clădirii.

Opt chirurgi au continuat să opereze pe cord deschis, în timp ce spitalul era curpins de flăcări

Pompierii sosiți la fața locului au fost nevoiți să-i evacueze pe cei aproximativ 120 de angajați și 60 de pacienți din calea focului care amenința să curpindă toată clădirea. Cu toate acestea, opt chirurgi care începuseră deja să opereze un pacient, au hotărât să rămână în sala de operații de la primul etaj pentru a finaliza procedura.  pentru că altfel pacientul ar fi murit, a spus primarul orașului pentru presa locală.

„Operația a fost efectuată pe cord deschis. A fost imposibil pentru doctori să se oprească. Operația a avut succes. Pacientul și echipa de operare au fost evacuați după finalizarea operației. Pacientul a fost transferat la spitalul regional. Starea sa este evaluată ca fiind stabilă. Nu există nici o amenințare la adresa vieții sale. El se află în unitatea de terapie intensivă postoperatorie a spitalului regional”, a declarat o sursă din spital.

„Nu putem face altcumva. A trebuit să salvăm omul. Am făcut totul la cel mai înalt nivel”, a spus chirurgul Valentin Filatov, citat de REN TV. El a spus că a fost o operație de by-pass cardiac.

Incendiul a fost stins cu ajutorul a peste 50 de pompieri

Ministerul Sănătății din regiune a precizat că la ora 14:00 (ora 8:00 Moscova) Spitalul Clinic Regional Amur (AOKB) a primit 16 pacienți de la Centrul de cardiologie, dintre care 13 persoane au fost livrate de echipe de ambulanță, trei pacienți – de centrul teritorial al medicinei pentru dezastre.

„Unul dintre pacienți a fost transportat de echipa de terapie intensivă imediat după operație. De asemenea, alte două persoane au fost redirecționate către AOKB, care au fost transportate la centrul de cardiologie de la Svobodny pentru internare”, au declarat surse oficiale.

După cum sa raportat, incendiul a fost stins în totalitate. Suprafața de ardere a fost de 1,6 mii de metri pătrați. metri. Un sistem aerian fără pilot a fost folosit pentru a efectua recunoașterea din aer. Intervenția a fost finalizată cu succes, după care chirurgii și pacientul au fost evacuați din clădire. Bolnavul a fost transferat la un spital regional pentru îngrijiri postoperatorii în stare stabilă.

Sala de operație a primit electricitate printr-un cablu separat în timpul incendiului, iar pompierii au luat măsuri pentru ca fumul gros să nu pătrundă în sală.

Incendiul a fost unul masiv, pentru stingerea lui intervenind peste 50 de pompieri, potrivit Ministerului regional pentru Situații de Urgență.

Guvernatorul regiunii Amur, Vasily Orlov, a spus că cei 8 chirurgii vor fi premiați.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

9 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

39 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică