vineri, iulie 1, 2022

Viața bate filmul! Opt chirurgi au continuat să opereze pe cord deschis, în timp ce spitalul era curpins de flăcări

Sună ca o secvență dintr-un film, dar s-a întâmplat în realitate. Întâmplarea a avut loc în Rusia, la Centrul de chirurgie cardiacă din orașul Blagoveschensk, o clădire construită în anii 1905-1907. Potrivit The Moscow Times, incendiul a curpins cei 1.600 de metri din acoperișul clădirii.

Te-ar mai interesa: Horoscop folcloric. Voropchievici: Ei sunt oamenii...

Opt chirurgi au continuat să opereze pe cord deschis, în timp ce spitalul era curpins de flăcări

Pompierii sosiți la fața locului au fost nevoiți să-i evacueze pe cei aproximativ 120 de angajați și 60 de pacienți din calea focului care amenința să curpindă toată clădirea. Cu toate acestea, opt chirurgi care începuseră deja să opereze un pacient, au hotărât să rămână în sala de operații de la primul etaj pentru a finaliza procedura.  pentru că altfel pacientul ar fi murit, a spus primarul orașului pentru presa locală.

„Operația a fost efectuată pe cord deschis. A fost imposibil pentru doctori să se oprească. Operația a avut succes. Pacientul și echipa de operare au fost evacuați după finalizarea operației. Pacientul a fost transferat la spitalul regional. Starea sa este evaluată ca fiind stabilă. Nu există nici o amenințare la adresa vieții sale. El se află în unitatea de terapie intensivă postoperatorie a spitalului regional”, a declarat o sursă din spital.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri despre Putin. Tatiana Fokina: De câte o...

VIDEO : RUSSIA FAR EAST HOSPITAL FIRE | Euronews

„Nu putem face altcumva. A trebuit să salvăm omul. Am făcut totul la cel mai înalt nivel”, a spus chirurgul Valentin Filatov, citat de REN TV. El a spus că a fost o operație de by-pass cardiac.

Incendiul a fost stins cu ajutorul a peste 50 de pompieri

Ministerul Sănătății din regiune a precizat că la ora 14:00 (ora 8:00 Moscova) Spitalul Clinic Regional Amur (AOKB) a primit 16 pacienți de la Centrul de cardiologie, dintre care 13 persoane au fost livrate de echipe de ambulanță, trei pacienți – de centrul teritorial al medicinei pentru dezastre.

Te-ar mai interesa: Suferi de această afecțiune? Ai grijă cât orez măn...

„Unul dintre pacienți a fost transportat de echipa de terapie intensivă imediat după operație. De asemenea, alte două persoane au fost redirecționate către AOKB, care au fost transportate la centrul de cardiologie de la Svobodny pentru internare”, au declarat surse oficiale.

După cum sa raportat, incendiul a fost stins în totalitate. Suprafața de ardere a fost de 1,6 mii de metri pătrați. metri. Un sistem aerian fără pilot a fost folosit pentru a efectua recunoașterea din aer. Intervenția a fost finalizată cu succes, după care chirurgii și pacientul au fost evacuați din clădire. Bolnavul a fost transferat la un spital regional pentru îngrijiri postoperatorii în stare stabilă.

Te-ar mai interesa: Atenție la postul intermitent! Carmen Brumă: ̶...

Sala de operație a primit electricitate printr-un cablu separat în timpul incendiului, iar pompierii au luat măsuri pentru ca fumul gros să nu pătrundă în sală.

Incendiul a fost unul masiv, pentru stingerea lui intervenind peste 50 de pompieri, potrivit Ministerului regional pentru Situații de Urgență.

Guvernatorul regiunii Amur, Vasily Orlov, a spus că cei 8 chirurgii vor fi premiați.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private