Categories: Ştiri sănătate

Opțiuni sănătoase pentru micul dejun, chiar și atunci când ești pe fugă. Cori Grămescu: „Pentru momentele în care chiar trebuie să mâncăm masa de dimineaţă în maşină”

Micul dejun este, potrivit specialiștilor, cea mai importantă masă din zi. Acesta oferă necesarul de energie după odihnă, în care organismul nu a avut o sursă de nutrienți necesari. Deși micul dejun, în mod ideal, trebuie să fie echilibrat, adesea nu avem destul timp. Iată ce poți consuma chiar și atunci când ești pe fugă.

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie care este principala alegere atunci când nu are destul timp pentru un mic dejun echlibrat. Acesta poate fi luat la pachet sau consumat pe drum, pentru momentele în care programul nu îți permite o organizare perfectă.

Mic dejun echilibrat pentru un program încărcat

„Ar fi minunat să trăim în fiecare moment o viaţă perfect organizată, cu un program ferm şi bine pus la punct. Din păcate, cel mai adesea, trebuie să facem faţă situaţiilor neprevăzute şi nici programul nostru de muncă nu respectă întotdeauna intervalul 9-17, aşa că e important să găsim soluţii creative şi echilibrate în contextul individual al vieţii noastre de zi cu zi.

Când sunt pe fugă și nu apuc să iau micul dejun acasă optez pentru migdale și biscuiți integrali cu ovăz. Pentru că întotdeauna avem și opţiunea de a avea la noi câte o pungă de migdale crude şi câte o cutie de biscuiţi integrali de ovăz, fără zahăr adăugat, pentru momentele în care chiar trebuie să mâncăm masa de dimineaţă în maşină. Important să găsim soluții potrivite pentru noi și să nu sărim peste mesele principale”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Ce gustare este potrivită pentru seară?

„Gustările ne ajută să ne controlăm pofta exagerată de mâncare seara și sunt o soluție la îndemână pentru o dietă echilibrată. Puteți să consumați în prima parte a zilei fructe, cereale integrale și iaurt. Ele ne ajută să ne echilibrăm organismul după micul dejun și să eliminăm starea de somnolență care se instalează de obicei cu 1-2 ore înainte de masa de prânz, iar gustarea de după amiază ar trebui să conțină nuci și iaurt.

Cerealele integrale, fructele, nucile și iaurtul reprezintă o sursă bună de energie pentru organismul nostru, fie ca le consumam separat sau în diferite combinații ne ajută, cu calorii puține, să ne încărcăm corpul de energie, să ținem foamea sub control și să ne satisfacem pofta de ceva bun”, adaugă Cori Grămescu, într-o altă postare.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

19 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

48 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică