Sari la conținut

Cel mai sănătos mic dejun. Care este ingredientul secret?

mic dejun

Cel mai sănătos mic dejun trebuie să îți asigure energia necesară pentru a-ți îndeplini activitățile din prima parte a zilei. Aceasta este cea mai importantă masă din zi, susțin specialiștii, întrucât oferă organismului un impuls după pauza din timpul nopții.

Multe persoane preferă să îți înceapă ziua cu o porție de iaurt, fie simplu, fie consumat împreună cu fructe și cereale. Aceasta este o alegere foarte bună și sănătoasă pentru micul dejun, iar specialiștii susțin că iaurtul ar trebui să fie ingredientul principal pentru prima masă. Acesta poate fi consumat și în timpul zilei, în locul gustărilor obișnuite.

Iaurtul este un aliment care oferă aproape toate substantele de care corpul tau are nevoie pentru a functiona cum trebuie. Este bogat în calciu, fosfor, magneziu, potasiu, complexul de vitamine B, proteine, probiotice, toate acestea avand un rol important in protejarea sistemului imunitar, sistemului digestiv și sistemului osos.

Cel mai sănătos mic dejun trebuie să conțină iaurt

„Iaurtul ar trebui să fie printre opţiunile voastre de mic dejun sau gustare. Este una dintre cele mai sănătoase variante de a consuma produse lactate. Păstrează conţinutul de calciu şi proteine din lactate, dar este mai uşor digerat pentru că este deja un produs fermentat.

În plus, prin procesul de fermentare, iaurtul conţine bacterii sănătoase, probiotice, care ne ajută să întreţinem un mediu echilibrat la nivelul florei intestinale. Iaurtul îmbogăţit cu bifidobacterii, câtă vreme este consumat regulat, ajută la menținerea sănătăţii digestive şi este o sursă excelentă de micronutrienti esenţiali.

Iaurtul conţine calciu şi vitamina D, care sunt importante în reducerea riscului de osteoporoză. Există studii care au demonstrat efectele benefice pe care lactobacilii şi bifidobacteriile le au în cazul disconfortului digestiv.

Ele mai reușesc și să regleaze procesele inflamatorii din colon, optimizează timpul de tranzit al alimentelor şi îmbunătăţesc sistemul imunitar. Prin optimizarea pH-ului mediului intern, poate acţiona ca un întăritor al întregului sistem imun”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel