Categories: Ştiri sănătate

Originea virusului SARS-CoV-2! Experții nu exclud posibilitatea ca acesta să fi fost creat în laborator, în mod artificial

Un studiu recent, care a folosit tehnologia de reconstrucție a virusului, evidențiază posibilitatea ca virusul să fi fost creat în laborator. Realizarea acestuia în mod artificial ar putea ridica semne de întrebare asupra scopului și utilizării lui. Care este, de fapt, originea virusului SARS-CoV-2?

Potrivit Rador, un studiu recent, efectuat în cadrul Universității din Innsbruck, a stabilit că nu ar trebui să se excludă deloc faptul că originea virusului SARS-CoV-2 ar putea fi un laborator. Afirmația fost formulată de academicienii austrieci, în special de cercetătorii de la Departamentul de Microbiologie al universității, care au făcut referire la unele caracteristici specifice ale coronavirusului. Această teorie a fost publicată de experți, pe 17 noiembrie, pe platforma de internet Wiley Online Library, specializată în dezvăluiri științifice.

În detaliu, examinând structura agentului patogen, oamenii de știință de la Innsbruck au adunat indicii importante pentru a susține teoria nașterii acestuia într-un laborator. Experții în cauză ar fi folosit pentru studiul bolii, explică dosarul lor, tehnologii moderne bazate pe platforme de genetică sintetică ce permit reconstrucția virusurilor pe baza secvenței genomice a acestora din urmă, fără a fi nevoie de un izolat natural.

Ce au descoperit experții?

Rezultatele analizelor ar sugera, mai exact, că SARS-CoV-2 ar putea deriva din combinația de coronavirus RaTG13, găsit la lilieci, și receptorul RBD, tipic pentru coronavirusul care infectează pangolinul.

Pentru a contura mai bine posibilele proceduri artificiale care ar fi condus la crearea coronavirusului în mod artificial, Rossana Segreto, care lucrează la același Departament de Microbiologie, a afirmat:

„Ar putea fi rezultatul experimentelor de mutageneză. S-ar putea ca prima infecție să fi avut loc accidental și să îi fi infectat pe oamenii de știință care făceau experimentele”.

De asemenea, tot potrivit omului de știință, recentul studiu de la Innsbruck nu ar fi în niciun caz primul care emite teoria unei origini antropice a virusului COVID-19, ci, în realitate, această ipoteză ar fi fost prezentată ca fiind plauzibilă de importante cercetări anterioare, precum un articol care a apărut în revista Nature în iunie.

„Originea din laborator a SARS-CoV-2 nu este o teorie a conspirației neîntemeiată, care trebuie să fie condamnată. Știința deține responsabilitatea de a lua în considerare orice posibilă geneză a virusului. Este absolut necesară o investigație aprofundată a secvențelor genetice disponibile și a datelor de cercetare în toate laboratoarele care dețin astfel de informații. În același timp, nu trebuie să trecem cu vederea niciun aspect al acestei pandemii, ale cărei origini ar putea fi atât naturale, cât și artificiale, nu putem exclude nimic”, a îndemnat Rossana Segreto.

 

Recent Posts

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

15 minute ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

25 de minute ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

45 de minute ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

o oră ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

2 ore ago

De ce e mai sănătoasă cafeaua cu lapte. Are un efect uimitor

Datorită combinației dintre proteinele și antioxidanții pe care o conține, cafeaua cu lapte poate avea…

2 ore ago

Citeste si: