Categories: Ştiri sănătate

Ororile războiului din Ucraina. Aproape 120.000 de copii, duși cu forța în Rusia: „Nu e prima oară când au folosit astfel de tactici”

Ororile războiului din Ucraina. Liudmila Denisova, comisarul ucrainean pentru drepturile omului, susține că militarii ruși au „deportat” peste 600.000 de ucraineni în Rusia, 120.0000 fiind copii.

„Nu este prima oară când trupele ruse au folosit astfel de tactici. După ce au adus oraşul într-o situaţie critică, inamicul oferă un coridor condiţionat către Rusia, aparent pentru a salva oameni, fără a le lăsa alternativă. În prezent, mass-media ruseşti relatează că au deportat 615.000 de persoane din Ucraina, inclusiv 121.000 de copii”, a scris Liudmila Denisova, comisarul ucrainean pentru drepturile omului, pe Facebook.

În plus, oficialul ucrainean atrage atenția că invazia Rusiei în Ucraina a ucis sute de copii.

„La data de 9 aprilie 2022, ora 8:00, conform datelor Registrului Unic de Investigații Preliminare și altor surse care necesită confirmare, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, 176 de copii au fost ucişi şi alţi 324 au fost răniţi.

Atacul cu rachete asupra Gării Kramatorsk, încă o crimă de război comisă de Rusia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că atacul cu rachete asupra Gării Kramatorsk este încă o crimă de război comisă de Rusia, care nu va rămâne nepedepsită.

Potrivit autorităţilor locale, 4.000 de persoane se aflau în gară în momentul atacului, ca parte a valului de refugiaţi care părăsesc estul Ucraine.

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus azi-noapte, în mesajul de pe facebook, că 38 de oameni au murit pe loc, iar 12 la spital, alte zeci de persoane sunt în îngrijiri medicale, iar printre victime sunt şi cinci copii.

Liderul de la Kiev a adăugat că la fel ca masacrul de la Bucea şi ca multe alte crime de război ruseşti, atacul de la Kramatorsk va fi prezentat unui viitor tribunal în faţa căruia Rusia va fi trasă la răspundere inevitabil.

Moscova a negat ieri atacul cu aproape toate vocile oficiale, iar potrivit corespondentului nostru, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Rus de Externe a declarat că există dovezi clare că forţele ucrainene sunt autoarele, ceea ce – a susţinut ea – ar confirma justeţea operaţiunii militare ruse.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat însă înfiinţarea unei echipe comune de anchetă cu Comisia Europeană şi a lăudat efortul şefei Comisiei în această privinţă.

Ursula von der Leyen a mers ieri la Kiev pentru a grăbi procesul de aderare a Ucrainei la UE. Rusia va cădea în declin economic, financiar şi tehnologic, în timp ce Ucraina se îndreaptă spre viitorul european, a spus ursula von der Leyen, după discuţiile cu preşedintele ucrainean, transmite RRA.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: