Categories: Stil de viaţă

Pacientă de 38 de ani cu cancer: Doctorii mi-au descoperit tumora în timpul unei operații abdominale, la fel ca în cazul lui Kate Middleton

O femeie diagnosticată cu cancer a povestit cum tumora ei a fost descoperit în timpul unei operații abdominale – la fel ca în cazul lui Kate Middleton.

Maia Kennedy, în vârstă de 38 de ani, din Londra, a început să aibă stări de greață în decembrie 2023, dar medicul ei de familie i-a spus inițial să stea liniștită pentru că simptomele sunt provocate de refluxul gastroesofagian.

În cele din urmă, a fost chemată pentru un test de urgență, unde medicii au descoperit o tumoră în intestinul ei în timpul colonoscopiei. La momentul respectiv, se credea că este o tumoră precancerigen.

Maia Kennedy a primit apoi informația devastatoare că are cancer de stadiul unu, după ce a suferit o intervenție chirurgicală de rutină pentru îndepărtarea unei părți a intestinului în februarie 2024. Fiind depistat la timp, nu a avut nevoie de chimioterapie și acum este în remisie.

Se poate întâmpla oricui

Cu toate acestea, ea observă similitudini între propria sa experiență și cea a Prințesei de Wales, care săptămâna trecută și-a făcut public diagnosticul de cancer.

Într-un clip video emoțional filmat la Windsor, Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a dezvăluit că a suferit un „șoc imens” la aflarea veștii și că ea și William „au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat, în interesul familiei lor”.

Maia Kennedy, care are o vârstă apropiată de cea a lui Kate, a spus: „Fiind o femeie tânără și sănătoasă, nu crezi niciodată că ți se va întâmpla tocmai ție. Dar poate să i se întâmple oricui – chiar și familiei regale, cu cea mai bună îngrijire medicală din lume. Am multă empatie pentru ceea ce i se întâmplă lui Kate, este o perioadă dificilă, cu atât mai mult când ești în centrul atenției publice. Când am auzit despre operația ei, gândurile mele s-au îndreptat spre ea.”

Tânăra a adăugat: ”A fost o experiență ciudată să descopăr că drumul meu este similar cu al ei. Când toată lumea vorbea despre ea, m-a făcut să-mi amintesc multe din lucrurile prin car am trecut și eu.”

În decembrie 2023, Maia Kennedy a avut stări de greață și modificări ale tranzitului intestinal, ambele fiind puse de medicul ei de familie pe seama refluxului gastric.

Abia după ce medicii au efectuat mai multe teste, Maia Kennedy a fost programată pentru o colonoscopie în luna ianuarie, în timpul căreia a fost descoperită tumoarea.

Tumoră descoperită la fel ca în cazul lui Kate Middleton

Exprimându-și surpriza, Maia Kennedy a mărturisit: „Am avut un sentiment că ceva nu este în regulă, dar nu mă așteptam să descopere ceva de această natură – a fost un șoc imens pentru mine.”

Inițial specialiștii credeau că tumora ei nu era cancerigenă, la fel cum credeau și în cazul lui Kate la momentul operației sale abdominale majore din ianuarie.

Maia Kennedy a rămas în spital o săptămână după operația pentru îndepărtarea unei părți a intestinului în februarie. Câteva săptămâni mai târziu, în timp ce încă se recupera, a primit un telefon care o informa că o biopsie a tumorii a confirmat că de fapt era cancerigenă.

Pentru că biopsia a arătat că era vorba de cancer de intestin de stadiul unu, nu a avut nevoie de chimioterapie.

Ea a spus: ”Totul s-a întâmplat atât de repede, din decembrie până în martie. Mi-a ocupat viața, dar a fost un timp atât de scurt. Este foarte ireal să spun că am avut cancer.”

Cancerul de intestin, care este unul dintre cele mai comune tipuri de cancer din Marea Britanie, poate fi cunoscut și sub numele de cancer colorectal. Tumorile pot fi găsite în orice parte a intestinului sau a rectului. Aproximativ 43.000 de britanici sunt diagnosticați cu cancer de intestin în fiecare an, conform Cancer Research UK.

În țara noasatră, cancerul de colon este a doua cea mai frecventă cauză de deces prin cancer la ambele sexe, potrivit raportului OCDE – Profilul de țară privind cancerul – România 2023.

Simptomele cancerului colorectal

Simptomele caracteristice includ sângerări rectale, balonare, pierdere în greutate fără a încerca, dureri abdominale și modificări ale scaunului, cum ar fi scaunele mai moi, diareea sau constipația neobișnuită.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Prințesa de Wales a fost internată într-un spital din Londra în ianuarie pentru o intervenție chirurgicală planificată și s-a întors acasă la Windsor pentru a-și continua recuperarea. Medicii, totuși, au descoperit o formă nespecificată de cancer la testele efectuate după operație.

Într-un mesaj video publicat vineri, Kate a dezvăluit că diagnosticul „a venit ca un șoc imens”, dar acum este în „primele etape” ale tratamentului preventiv cu chimioterapie.

 

Recent Posts

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

15 minute ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

45 de minute ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

o oră ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

2 ore ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

2 ore ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

3 ore ago

Citeste si: