Categories: Expertul zilei

Pandemia e istorie! Bill Gates și-a setat atenția pe alte boli, în 2022. „Trebuie să investim în sănătatea Africii”

Pandemia e istorie! Bill Gates și-a setat atenția pe alte boli, în 2022. „Trebuie să investim în sănătatea Africii”.

Cunoscutul om de afaceri, Bill Gates, a lăsat să se înțeleagă că în 2022 pandemia de coronavirus va lua sfârșit. Fondatorul Microsoft Corporati, Bill Gates este unul dintre cei mai bogați oameni din lume și are o avere estimata la 124 miliarde de dolari.

Pandemia e istorie!

„Vestea bună este că lumea nu mai trebuie să fie convinsă că stoparea unei pandemii este importantă. Am speranța că vom vedea un sprijin larg pentru eforturile de pregătire pentru pandemie și intenționez să petrec mult timp susținându-le.

Acesta este cel mai mare și cel mai important lucru la care voi lucra în 2022. În prezent scriu o carte care va apărea cândva anul viitor, care prezintă planul meu pentru a mă asigura că COVID-19 este ultima pandemie”, a scris Bill Gates pe blogul său, gatesnotes.com.

Bill Gates și-a setat atenția pe alte boli, în 2022

Deși pe plan personal a avut un o perioadă destul de turbulentă în ultimii doi ani, în care și-a pierdut tatăl, a divorțat de soția, Melinda Gates, după 27 de ani de căsnicie, și și-a însurat fata, în plan profesional, Bill Gates este implicat 100% în tot felul de proiecte umanitare.

Fondatorul Microsoft intenționează să scape omenirea de anumite boli îngrozitoare precum malarie și  tuberculoză. În prezent, aceste afecțiuni fac ravagii în țările sărace.

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a sponsorizat cercetarea în domeniul vaccinurilor, iar în 2013, o echipă de cercetători de la King’s College din Londra a creat vaccinul bazat pe administrare printr-un sistem de microace. Asta s-ar traduce prin faptul că, practic, nu e nevoie de o înţepătură cu acul ca în metodele tradiţionale.

Creatorii acestui vaccin s-au bazat pe zahăr pentru ace, iar ansamblul are aspectul unui disc.  Discul este aşezat pe piele, care este perforată la nivel superficial. Înainte de a face acest lucru, vaccinul este combinat cu zahărul şi acesta din urmă se topeşte după ce trece în epidermă.

Astfel, ajunge în corp fără injecţie. Pe lângă faptul că se înlătură disconfortul creat de o administrare tradiţională, creşte şi durata de utilizare a vaccinului. Cele tradiţionale, în formă lichidă, trebuie să fie ţinute în condiţii speciale, iar transportul îngreunează distribuția acestuia.

„Trebuie să investim în sănătatea Africii”

Pe lângă eradicarea malariei și tuberculozei, obiectivul lui Bill Gates pentru anul 2022 este și eradicarea poliomielitei, acesta dezvăluind că lucrează la acest aspect de peste două decenii.

„Aceasta este o cauză importantă pentru mine. Deci, dacă Afganistanul poate rămâne stabil, se pare că în sfârșit vom reduce cazurile de poliomielită sălbatică la zero. Și lucrăm la asta de peste 20 de ani”, a transmis Bill Gates.

Amintim că Fundația Bill și Melinda Gates a ajutat la eradicarea oncocercozei, o boală cauzată de infecția cu viermele parazitar Onchocerca volvulus. Oamenii din țările civilizate nu observă gravitatea acestor boli, iar eforturile de a duce la eradicarea lor  sunt subfinanțate, a dezvăluit miliardarul.

În opinia lui Bill Gates, acesta este motivul pentru care trebuie să investim în sănătatea Africii. Datorită acestor eforturi, copiii născuți în țările africane pot fi educați. Ulterior, aceștia pot ridica continentul.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

21 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

51 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică