Categories: Ştiri sănătate

Papa Francisc, mesaj pentru comunitatea internațională: „Îi implor să facă un efort real pentru a pune capăt acestui război respingător”

Conflictul ruso-ucrainean continuă, fără să se găsească o soluție pentru a fi oprit. În acest sens, Papa Francisc a emis un mesaj pentru comunitatea internațională în care îi imploră pe lideri să găsească o soluție pentru a pune capăt războiului.

Mii de persoane și-au pierdut viața până în acest moment. Copiii, vârstnicii, persoanele vulnerabile se află sub un atac continuu, însă liderii lumii nu fac ceva concret pentru a opri conflictul.

Astfel, Papa Francisc a făcut un apel pentru comunitatea internațională, cerând acțiuni imediate pentru oprirea războiului.

Papa, apel la comunitatea internațională

De la Vatican, Papa Francisc a implorat comunitatea internațională să acționeze pentru a pune capăt războiului din Ucraina. L-a calificat drept „abject, un masacru absurd”, notează RRA.

„Şi în această săptămână, rachetele şi bombele au căzut asupra cetățenilor, bătrânilor, copiilor și mamelor însărcinate. Este o cruzime inumană, un sacrilegiu…”, a spus Papa Francisc.

De asemenea, a amintit în rugăciunea sa de duminică, în fața a mii de pelerini veniţi special în Piazza San Pietro pentru a-l asculta.

„Din păcate, agresiunea violentă împotriva Ucrainei nu se oprește; un masacru fără sens, în care atrocitățile se repetă în fiecare zi. Nu există nicio justificare pentru acest lucru. Îi implor pe toți actorii comunității internaționale să facă un efort real pentru a pune capăt acestui război respingător” a adăugat Papa.

Papa a reamintit și de milioanele de refugiați care fug din calea bombelor și care au pierdut totul, exprimându-și totodată durerea față de cei care nu au reușit să plece.

„Simt durere pentru cei care nu pot scăpa: bunici, bolnavi, săraci; toţi sunt separați de familiile lor, copiii și persoanele fragile sunt lăsate să moară sub bombe. Mă gândesc la cei care trebuie să fugă, lăsând totul în urmă”, a mai spus Papa.

Papa Francisc a solicitat, totodată, tuturor credincioșilor să se alăture rugăciunii sale din 25 martie, în ziua de Buna Vestire, pentru a face un act de consacrare a umanității, în special a Rusiei și Ucrainei, să se obțină pacea în lume.

Recent Posts

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

28 de minute ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

57 de minute ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

o oră ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

2 ore ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

2 ore ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

3 ore ago

Citeste si: