joi, mai 26, 2022

Conflictul ruso-ucrainean continuă, fără să se găsească o soluție pentru a fi oprit. În acest sens, Papa Francisc a emis un mesaj pentru comunitatea internațională în care îi imploră pe lideri să găsească o soluție pentru a pune capăt războiului.

Mii de persoane și-au pierdut viața până în acest moment. Copiii, vârstnicii, persoanele vulnerabile se află sub un atac continuu, însă liderii lumii nu fac ceva concret pentru a opri conflictul.

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

Astfel, Papa Francisc a făcut un apel pentru comunitatea internațională, cerând acțiuni imediate pentru oprirea războiului.

Papa, apel la comunitatea internațională

De la Vatican, Papa Francisc a implorat comunitatea internațională să acționeze pentru a pune capăt războiului din Ucraina. L-a calificat drept „abject, un masacru absurd”, notează RRA.

„Şi în această săptămână, rachetele şi bombele au căzut asupra cetățenilor, bătrânilor, copiilor și mamelor însărcinate. Este o cruzime inumană, un sacrilegiu…”, a spus Papa Francisc.

De asemenea, a amintit în rugăciunea sa de duminică, în fața a mii de pelerini veniţi special în Piazza San Pietro pentru a-l asculta.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

„Din păcate, agresiunea violentă împotriva Ucrainei nu se oprește; un masacru fără sens, în care atrocitățile se repetă în fiecare zi. Nu există nicio justificare pentru acest lucru. Îi implor pe toți actorii comunității internaționale să facă un efort real pentru a pune capăt acestui război respingător” a adăugat Papa.

Papa a reamintit și de milioanele de refugiați care fug din calea bombelor și care au pierdut totul, exprimându-și totodată durerea față de cei care nu au reușit să plece.

Te-ar mai interesa: A intrat în moarte cerebrală după ce a căzut cu tr...

„Simt durere pentru cei care nu pot scăpa: bunici, bolnavi, săraci; toţi sunt separați de familiile lor, copiii și persoanele fragile sunt lăsate să moară sub bombe. Mă gândesc la cei care trebuie să fugă, lăsând totul în urmă”, a mai spus Papa.

Papa Francisc a solicitat, totodată, tuturor credincioșilor să se alăture rugăciunii sale din 25 martie, în ziua de Buna Vestire, pentru a face un act de consacrare a umanității, în special a Rusiei și Ucrainei, să se obțină pacea în lume.

Te-ar mai interesa: Pfizer va vinde toate medicamentele sale brevetate...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private