Categories: Stil de viaţă

Părinte: Un copil este o minune pentru care trebuie să lupți!

Pentru unele familii a avea un copil este extrem de simplu. Alții au prea mulți și nu știu cum să-i abandoneze mai repede. Însă, există și unii oameni pentru care dorința de a avea un copil este imensă și neîmplinirea doare. Îngrozitor!

Anicuța și Bogdan, din București, sunt doi oameni care aparent, până acum 2 ani erau împliniți. De ce spun aparent? Ei, bine, sunt un cuplu solid, oameni care se iubesc dar care nu reușeau să aibă copilul lor. Totul până într-o zi când minunea a venit și le-a transformat viața în fericire.

Dorința de a avea un copil a început la 5 ani de la căsătorie, noi fiind căsătoriți de 20 de ani. Am fost la diferite clinici în București, la mulți medici, însă fără niciun rezultat. Nu mergeam unde trebuia: la medicul specialist în infertilitate. Nereușind nimic, am luat o pauză. Psihic eram amândoi epuizați de atâtea încercări și speranțe deșarte. Dar, acum 2 ani, am văzut un reportaj la televizor cu medicului Andreas Vythoulkas, specialist în infertilitate. Paradoxal, exact atunci și mama văzuse acea emisiune.  Am decis să ne programăm. Ne-a spus să stăm liniștiți că se va rezolva. Am început cu un set de analize, iar la al doilea embritransfer a ieșit minunea, ne-a povestit Anicuța, una dintre mămicile care astăzi sunt fericite.

Pe Anicuța și pe soțul ei, Bogdan, i-am întâlnit la Atena, la Festivalul de Fertilitate, alături de medicul lor, Andreas Vythoulkas. Povestea lor, asemenea multor povești cu final fericit este de-a dreptul impresionată. Cumva, asucultându-i pe acești părinți vorbind prinzi credința. Credința care ar trebui să ajungă la toate cuplurile care astăzi doar speră și se roagă pentru o minune.

Primul FIV a fost realizat în Grecia, nu era deschisă clinica din București. A doua procedură a fost făcut însă sub îndrumarea doctorului Vythoulkas, la București. La noi a durat 2 ani fiindcă trebuia să adunăm ovocite de calitate. Eu am rămas însărcinată la 40 de ani. Suntem cei mai fericiți părinți. Este o luptă crâncenă, credeți-mă, merită orice chin financiar sau emoțional, ne-a mai spus Anicuța, mama lui Luca, un copil atât de mulți ani așteptat.

Un sfat pentru toți cei care încă încearcă:

Chiar dacă trauma e imensă, ia o pauză, nu lungă și apoi încearcă. Crezi în Dumnezeu, în medicul tău și o să fie bine. Emoțional este greu, dar alte efecte adverse nu au fost. Un copil este o minune pentru care merită să lupți! Abia așteptăm să o luăm de la capăt. Avem de gând să încercăm din nou. Ne dorim o fetiță. Mai am încă 2 embrioni și probabil o să mai adunăm, ne-a mai mărturisit Anicuța.     

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

4 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

4 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

5 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

5 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

6 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

6 ore ago

Citeste si: