Părintele Visarion Alexa, despre „gândirea pozitivă”: Este o mare înșelare/ Boala și moartea nu le poți alunga, oricât de “roz” ai gândi

Părintele Visarion Alexa, despre „gândirea pozitivă”: Este o mare înșelare/ Nu există viață fără moarte, nu există sănătate fără boală, nu există ordine fără dezordine.

Părintele Visarion Alexa este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Militari (București) și un obișnuit al emisiunilor radio și TV. Părintele este foarte iubit și apreciat pentru sfaturile sale care ajută multe persoane aflate în impas.

Părintele Visarion Alexa pare că a găsit un limbaj ușor de înțeles și de urmat. Oamenii rezonează cu felul în care acest preot explică lucruri despre boală, păcat, iubire, sănătate, credință, speranță. În ultima sa postare pe pagina persoanlă de Facebook, părintele Alexa vorbește despre așa-zsa „gândire pozitivă” și o expune ca fiind un concept ce ține de idolatria omului și nu de dezvoltarea lui armonioasă.

Părintele Visarion Alexa atrage atenția că gândirea pozitivă este, de fapt, un non-sens, pentru că „boala și moartea nu le poți alunga, oricât de pozitiv și de “roz” ai gândi”.

Părintele Visarion Alexa, despre „gândirea pozitivă”: Este o mare înșelare

„A te considera perfect, a te considera pe deplin fericit ţine doar de o imaginație închipuită, pentru că lucrurile sunt complementare: nu există viață fără moarte, nu există sănătate fără boală, nu există ordine fără dezordine, nu există creație fără entropie.

Toate merg în tandem. Dacă ar exista aici, pe pământ, ceva perfect, omul ar înnebuni, ar crede că este atotputernic, că el stăpânește lumea, că poate face orice voiește. De aceea, suferința smerește omul, îl așază cu picioarele pe pământ și cu inima în Cer.

Gândirea pozitivă este o mare înșelare, căci, după cum vedem acum, poate mai mult decât oricand altcândva, realitatea este alta.

În lumea reală, lumea se îmbolnăvește, îmbătrânește şi moare. Gândirea pozitivă (“Dacă gândești pozitiv, alungi tot răul!”) este un non-sens. Boala și moartea nu le poți alunga, oricât de pozitiv și de “roz” ai gândi.

Oricât de departe de gânduri rele ai vrea să stai, există rău pe lume, aceasta este realitatea.

Printr-un singur mod putem birui moartea și cred că fiecare dintre noi a simțit această stare.

Omul caută să-şi lege existența de ceva puternic, de ceva ce nu se degradează, ce nu moare, de ceva ce depăşeşte bariera morții şi acest “Ceva” nu poate fi decât Dumnezeu.

De asta sunt eu ortodox, pentru că eu cred că omul se poate îndumnezei, eu cred că omul şi Dumnezeu se pot uni atât de puternic încât omul poate împrumuta însușirile Lui.

Eu am devenit ortodox, pentru că îmi doresc ca Dumnezeu să-mi împrumute însușirile Lui: blândețea, iubirea, bunătatea, nejudecarea.

Nu sunt ale mele, nu-mi vin firesc dar, prin căutarea Lui, doresc să mă împărtășesc de ceea ce este Dumnezeu, ca prin El să pot învinge toate neputințele acestei vieți: boala, bătrânețea, moartea.

Viețuirea noastră pe pământ nu poate fi doar zoologică. Toate plăcerile pe care noi ni le producem sunt mărginite, limitate, sunt produsul minții noastre.

Gândirea pozitivă este idolatrie.

Ajungi să te închini ţie şi ideilor tale. Meditația este o formă de egoism. Stările de bine sunt provocate doar de mintea ta căci, atunci când deschizi ochii, de ești sincer cu tine, vezi că realitatea lumii și a vieții tale este alta.

Mă întreabă câte un om dacă Îl trăiesc pe Dumnezeu şi nu-i pot spune decât că sufletul meu e negru precum haina mea, că sunt un om păcătos ce se spovedește, dar trăiesc cu nădejdea că Domnul îmi va vorbi într-o zi.

Nădejdea aceasta a mea este imbatabilă pentru că, Bătrânul meu, părintele Sofian, mi-a adeverit, prin strălucirea chipului său, că Dumnezeu este viu și că ne iubește.

Drumul pe care am pornit este un drum al trezirii. Putem limita viața noastră la traiul „bun” de pe pământ, la familie, copii, casă, serviciu, dar ne mințim singuri, pentru că toate acestea merg doar până în poarta cimitirului.

Există un singur sens plenar al existenței omului pe pământ: dobândirea Lui Dumnezeu!”, este mesajul părintelui Visarion Alexa.

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

6 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

7 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

7 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

8 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

8 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra