Patru plante care te ajută în post

Atunci când renunți la carne și vrei să ții postul, mai ales postul Paștelui care este destul de lung și dificil de parcurs, poți apela la câteva plante care îți sunt de ajutor. Acestea te vor ajuta să previi anumite probleme digestive și nu numai. 

Iată ce plante îți sunt de ajutor când vrei să ții post:

  • Busuiocul ajută bila să funcționeze la parametrii optimi. Atunci când ții pot, evident că vei consuma din belșug fasole, mazăre, linte, legume care au un conținut bogat de celuloză și care favorizează apariția calculilor biliari. Altfel spus, este posibil să te confrunți cu crize de bilă dese și grave ca intensitate. Tocmai pentru a evita astfel de probleme medicale, ajută-te prin consumul de busuioc. Acesta este un diuretic excelent, dar și un bun antiseptic. De asemenea el are și un efect ușor sedativ, calmează crampele, migrenele. Așa că fă-ți o infuzie din busuioc și bea o cană dimineața, alta seara.
  • Coriandrul calmează durerile abdominale, elimină balonarea și ușurează evacuarea gazelor. De aceea, poți să bei ceai sau infuzie de coriandru zilnic.
  • Mușețelul este un renumit pentru efectul calmant pe care îl are atunci când te chinuie durerea de stomac. Este foarte bun și contra  diareei, a balonărilor dar și a altor afecțiuni intestinale. Sunt și studii care arată că proprietățile antiinflmatoare ale ceaiului de mușețel pot ameliora crampele stomacale și diareea.
  • Salvia este foarte bună atunci când ai o indigestie, planta fiind recunoscută pentru proprietățile sale de a îmbunătăți digestia și sănătatea gastro-intestinală. Cu siguranță vei mânca multe tocănițe de post, sau de ce nu și cartofi prăjiți. Ei bine, astfel de mâncăruri favorizează declanșarea indigestiei ale căror simptome sunt destul de urâte și te scot din uz pentru întreaga zi. Ca să previi indigestia, bea ceai de salvie. Această plantă este renumită pentru că poate calma crampele abdominale, înlătură starea de greață, oprește diareea și ameliorează durerile de stomac. Bea înainte de masă o cană de ceai de salvie și vei scăpa de indigestie.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

5 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

5 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

6 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

6 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

7 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

7 ore ago

Citeste si: