luni, octombrie 3, 2022

Atunci când renunți la carne și vrei să ții postul, mai ales postul Paștelui care este destul de lung și dificil de parcurs, poți apela la câteva plante care îți sunt de ajutor. Acestea te vor ajuta să previi anumite probleme digestive și nu numai. 

Iată ce plante îți sunt de ajutor când vrei să ții post:

  • Busuiocul ajută bila să funcționeze la parametrii optimi. Atunci când ții pot, evident că vei consuma din belșug fasole, mazăre, linte, legume care au un conținut bogat de celuloză și care favorizează apariția calculilor biliari. Altfel spus, este posibil să te confrunți cu crize de bilă dese și grave ca intensitate. Tocmai pentru a evita astfel de probleme medicale, ajută-te prin consumul de busuioc. Acesta este un diuretic excelent, dar și un bun antiseptic. De asemenea el are și un efect ușor sedativ, calmează crampele, migrenele. Așa că fă-ți o infuzie din busuioc și bea o cană dimineața, alta seara.
  • Coriandrul calmează durerile abdominale, elimină balonarea și ușurează evacuarea gazelor. De aceea, poți să bei ceai sau infuzie de coriandru zilnic.
  • Mușețelul este un renumit pentru efectul calmant pe care îl are atunci când te chinuie durerea de stomac. Este foarte bun și contra  diareei, a balonărilor dar și a altor afecțiuni intestinale. Sunt și studii care arată că proprietățile antiinflmatoare ale ceaiului de mușețel pot ameliora crampele stomacale și diareea.
  • Salvia este foarte bună atunci când ai o indigestie, planta fiind recunoscută pentru proprietățile sale de a îmbunătăți digestia și sănătatea gastro-intestinală. Cu siguranță vei mânca multe tocănițe de post, sau de ce nu și cartofi prăjiți. Ei bine, astfel de mâncăruri favorizează declanșarea indigestiei ale căror simptome sunt destul de urâte și te scot din uz pentru întreaga zi. Ca să previi indigestia, bea ceai de salvie. Această plantă este renumită pentru că poate calma crampele abdominale, înlătură starea de greață, oprește diareea și ameliorează durerile de stomac. Bea înainte de masă o cană de ceai de salvie și vei scăpa de indigestie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private