Categories: Ştiri sănătate

Pericol uriaș al consumului de alcool și de substanțe halucinogene. Afecteaza grav sănătatea

Toți românii trebuie să știe pericolul la care pot fi expuși atunci când consumă alcool sau substanțe halucinogene. Afectează grav sănătatea. Riscați să vă îmbolnăviți de o boală foarte gravă!

Alcoolul și substanțele halucinogene afectează grav atenția la volan, iar cei care conduc sub influența lor sunt un pericol pentru ei, dar și pentru ceilalți, atrag din nou atenția polițiștii.

Alcoolul provoacă pierderea lucidității, iar pentru șoferi poate duce la adevărate tragedii în trafic. În numai cinci luni, 85 de șoferi au fost găsiți de polițiști sub influența băuturilor alcoolice, iar 44 dintre aceștia s-au ales și cu dosare penale.

Când  șoferii urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice, se pot alege cu suspendarea permisului de conducere și cu amendă. Şoferii pot face chiar și închisoare dacă depășesc limita de alcool permisă de lege.

Nu mai consumați alcool! Riscați să vă îmbolnăviți de o boală foarte gravă!

Un studiu de amploare, care s-a întins pe mai mulți ani și a urmărit 150.000 de subiecți, a constatat legătura directă cauzală dintre consumul de alcool și apariția cancerului.

Descoperirile asociază în special cancerul esofagian și cancerul gâtului cu consumul de alcool. Consumul excesiv de alcool este adesea asociat cu o alimentație necorespunzătoare, fumatul și lipsa exercițiilor fizice, factori care, de asemenea, pot crește riscul de cancer.

De aceea, unii cercetători au sugerat că acești factori sunt cei care explică în mare parte orice corelație între consumul de alcool și această maladie necruțătoare, potrivit NewAtlas.

Noul studiu a avut o abordare complet inedită în investigarea legăturii alcool-cancer, concentrându-se pe variantele genelor care ar fi asociate cu niveluri mai scăzute de consum de alcool.

Alcoolul cauzează în mod direct mai multe tipuri de cancer

„Aceste constatări indică faptul că alcoolul cauzează în mod direct mai multe tipuri de cancer și că aceste riscuri pot crește și mai mult la persoanele cu tolerabilitate moștenită scăzută la alcool, adică cei care nu pot metaboliza corect alcoolul”, a explicat cercetătorul principal al proiectului, Pek Kei.

Un studiu din 2018 al cercetătorilor de la Universitatea Cambridge a demonstrat în mod direct modul în care nivelurile crescute de acetaldehidă pot deteriora ADN-ul.

Aceste descoperiri au oferit un mecanism plauzibil pentru a arăta modul în care consumul de alcool poate duce la cancer, în special la cei cu incapacitatea de a elimina eficient acetaldehida.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

5 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

36 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică