miercuri, iunie 29, 2022

Toți românii trebuie să știe pericolul la care pot fi expuși atunci când consumă alcool sau substanțe halucinogene. Afectează grav sănătatea. Riscați să vă îmbolnăviți de o boală foarte gravă!

Alcoolul și substanțele halucinogene afectează grav atenția la volan, iar cei care conduc sub influența lor sunt un pericol pentru ei, dar și pentru ceilalți, atrag din nou atenția polițiștii.

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

Alcoolul provoacă pierderea lucidității, iar pentru șoferi poate duce la adevărate tragedii în trafic. În numai cinci luni, 85 de șoferi au fost găsiți de polițiști sub influența băuturilor alcoolice, iar 44 dintre aceștia s-au ales și cu dosare penale.

Când  șoferii urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice, se pot alege cu suspendarea permisului de conducere și cu amendă. Şoferii pot face chiar și închisoare dacă depășesc limita de alcool permisă de lege.

de ce am colesterolul mare

Nu mai consumați alcool! Riscați să vă îmbolnăviți de o boală foarte gravă!

Un studiu de amploare, care s-a întins pe mai mulți ani și a urmărit 150.000 de subiecți, a constatat legătura directă cauzală dintre consumul de alcool și apariția cancerului.

Te-ar mai interesa: Cercetători români: DESCOPERIRE legată de SARS-CoV...

Descoperirile asociază în special cancerul esofagian și cancerul gâtului cu consumul de alcool. Consumul excesiv de alcool este adesea asociat cu o alimentație necorespunzătoare, fumatul și lipsa exercițiilor fizice, factori care, de asemenea, pot crește riscul de cancer.

De aceea, unii cercetători au sugerat că acești factori sunt cei care explică în mare parte orice corelație între consumul de alcool și această maladie necruțătoare, potrivit NewAtlas.

Te-ar mai interesa: Medic: aceasta este cea mai întâlnită tulburare ca...

Noul studiu a avut o abordare complet inedită în investigarea legăturii alcool-cancer, concentrându-se pe variantele genelor care ar fi asociate cu niveluri mai scăzute de consum de alcool.

Alcoolul cauzează în mod direct mai multe tipuri de cancer

„Aceste constatări indică faptul că alcoolul cauzează în mod direct mai multe tipuri de cancer și că aceste riscuri pot crește și mai mult la persoanele cu tolerabilitate moștenită scăzută la alcool, adică cei care nu pot metaboliza corect alcoolul”, a explicat cercetătorul principal al proiectului, Pek Kei.

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

Un studiu din 2018 al cercetătorilor de la Universitatea Cambridge a demonstrat în mod direct modul în care nivelurile crescute de acetaldehidă pot deteriora ADN-ul.

Aceste descoperiri au oferit un mecanism plauzibil pentru a arăta modul în care consumul de alcool poate duce la cancer, în special la cei cu incapacitatea de a elimina eficient acetaldehida.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private