Pericole alimentare invizibile pentru organism. Vezi ce alimente au devenit campioane mondiale în provocarea unor boli grave

Pericole alimentare invizibile pentru organism. Nu doar că există pericole necunoscute de la uleiul de palmier folosit în industria fast-food precum vafele/ napolitanele, pufuleții și biscuiții, dar există și pericole de la obținerea dulciurilor procesate la temperaturi de peste 200 de grade Celsius. Da, avertizează experții din întreaga lume.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară și Organizația Mondială a Sănătății au emis avertismente cu privire la uleiul de palmier.

Cu toate acestea, este lider mondial în consum, deși nu este ușor de găsit pe rafturile supermarketurilor.

Uleiul de palmier este folosit la producerea multor dulciuri, produse de patiserie, înghețate și alimente de gătit, iar descrierea este practică. 1,2 hectare sunt folosite pentru extragerea a 10 tone de ulei de palmier. Pentru a obține aceeași cantitate de ulei ai nevoie de 6 hectare de rapiță, floarea soarelui sau măsline dintr-o plantație de 8 hectare.

Consumul de ulei de palmier favorizează apariția de boli cardiovasculare, neurodegenerative, inflamații intestinale, cancer

”Eu cred că, până la urmă, ar trebui să mâncăm românește și să avem și produse sănătoase și de calitate. Nu știu cum vin rachetele astea de la Organizația Mondială a Sănătății, poate ne dau și nouă un studiu, apropo de ce se întâmplă, pentru că uleiul de palmier este folosit în alimentațe și în Asia, și în America de Sud, și în Africa, de foarte, foarte mulți ani și nu prea am auzit ca pe acolo să crească incidența cancerurilor sau a altor tipuri de patologii.

Eu sunt dintre cei care au elaborat Planul de luptă împotriva Cancerului la nivel european și mi-am dorit de fiecare dată ca astfel de produse cu potențial riscant pentru sănătate să nu aibă ce căuta în alimentația noastră de fiecare zi”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN.

”Este cel puțin îngrijorător. Vedem că un produs care era considerat stabil, extrem de versatil, incolor, inodor, care chiar avea proprietăți de a favoriza, de a menține activitatea cardiacă, care aduce un aport important de vitamina E în alimentația noastră de fiecare zi, a devenit peste noapte dușmanul mondial.

Deja încep să îmi pun probema: cât este medicină, cât este altceva”, a declarat în direct la Antena 3 CNN, medicul Tudor Ciuhodaru.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra