Persoanele cu aceste BOLI nu ar trebui să mănânce castraveți murați

Murăturile ocupă un loc privilegiat printre aperitivele și gustările care deschid apetitul pentru masa principală a zilei. Gogoșarii, castraveții murați, gogonele, conopida și varza sunt cele mai populare. Pentru cei care nu s-au gândit niciodată la asta, murăturile sunt legume care sunt supuse unui proces complex de conservare în saramură, pe bază de oțet și sare.

Există o mare varietate de alimente pe care oamenii le pun la murat, de la produse vegetale fermentate până la castraveții standard, în saramură, care sunt folosiți în mod obișnuit pe hamburgeri.

Castraveții murați sunt de departe cel mai răspândit tip de murături din România și se găsesc cu ușurință în toate magazinele alimentare și în multe restaurante. Se presupune că aceste gustări sărate și acrișoare au o serie de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, în timp ce știința a susținut unele dintre aceste afirmații, murăturile pot, de asemenea, să afecteze unele persoane în mod negativ.

Deoarece murăturile pot conține cantități mari de sodiu, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a crește semnificativ cantitatea de murături pe care o consumați.

Murăturile ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru toată lumea. În general, murăturile dulci sunt bogate în zahăr, în timp ce murăturile cu mărar sunt foarte bogate în sodiu.

Potrivit Mundo Sano, un castravete murat mare are mai mult de două treimi din cantitatea ideală de sodiu pe care ar trebui să o consume un adult într-o zi.

Persoanele cu aceste BOLI nu ar trebui să mănânce castraveți murați

Dacă aveți hipertensiune arterială sau orice problemă de sănătate cardiovasculară sau cardiacă, murăturile nu sunt cea mai bună alegere. Asta din cauza nivelului de sodiu. În caz că vă este poftă, indicat este să le spălați de sare înainte de masă.

Potrivit sursei, un medic subliniază că dacă murăturile sau castraveții murați sunt bine fermentate, sunt o sursă bună de probiotice.

„Probioticele au beneficii cu adevărat solide pentru sănătate, sunt bune pentru creier și dar și pentru sănătatea intestinului.”

Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi spunea că murăturile fermentate au foarte multă vitamina C.

„In procesul natural de fermentatie nu doar ca se produc vitamine, ci se biodisponibilizeaza mineralele si fibrele alimentare din castraveti. Vitaminele naturale existente in castraveti nu sunt distruse, deoarece produsul nu este tratat termic”, potrivit doctormenci.ro.

 

Recent Posts

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

13 minute ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

43 de minute ago

Accident cu victime multiple pe Podul Basarab din Capitală

UPDATE. Cele șapte victime au fost transportate unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din apropiere,…

o oră ago

Medic pediatru, semnal de alarmă privind epidemia de rujeolă: Pentru fiecare caz vor apărea între 16 şi 20 de noi cazuri

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că, în comunităţile de copii unde ratele de vaccinare…

2 ore ago

Alimente INTERZISE persoanelor care au probleme renale

Creatinina este un produs metabolic din mușchii noștri care este excretat în mod normal prin…

2 ore ago

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

3 ore ago

Citeste si: