Sari la conținut

De ce nu ar trebui să arunci zeama de la murături? Lichidul minune este un adevărat medicament

Zeama de la murături, care este adesea un produs secundar al procesului de conservare, este un lichid versatil și surprinzător de util, care poate fi folosit pentru mai mult decât un adaos savuros la saramură.

În timp ce castraveții murați în sine sunt savurați ca condiment sau gustare, sucul în care sunt înmuiați nu trebuie trecut cu vederea, deoarece poate fi folosit într-o varietate de moduri.

Ajutor digestiv

Sucul de castraveți murati este picant și se datorează conținutului său de oțet, care poate ajuta digestia. Consumul unei cantități mici din acest suc înainte sau după masă poate ajuta la stimularea producției de enzime digestive, ajutând la o digestie mai lină și reducând disconfortul.

Rehidratare

Zeama de castraveți murati conține electroliți precum sodiu și potasiu, care se datorează procesului de sărare. Acești electroliți pot ajuta la rehidratare și pot restabili echilibrul electrolitic, făcându-l un potențial remediu natural pentru deshidratarea ușoară.

Amplificator de aromă

Gustul acru intens al sucului de castraveți murat poate fi folosit ca un potențiator de aromă unic și picant în gătit. O picătură din acest suc poate fi adăugată la sosuri, marinate și chiar cocktail-uri pentru a adăuga o aromă picanta.

Înlocuitor de oțet

Datorită naturii sale acide, sucul de murături poate fi folosit ca înlocuitor pentru oțet în rețete. Poate fi folosit pentru a crea vinegrete aromate pentru salate sau pentru a adăuga un element acru la o varietate de feluri de mâncare.

castraveți murați
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Sursa de potasiu

Saramura in care sunt marinati castravetii poate fi o sursa de potasiu. Potasiul este important pentru menținerea echilibrului adecvat al fluidelor, a funcției nervoase și a contracțiilor musculare în organism, scrie ActualNo.

Ameliorarea crampelor

Unii oameni cred că electroliții și mineralele din sucul de murături, inclusiv magneziu și calciu, pot ajuta la ameliorarea crampelor musculare. Cu toate acestea, cercetările științifice pe această problemă sunt limitate și mixte.

Ajutor în grădină

Natura acidă a sucului de castraveți murați poate fi folosită în grădină pentru a îndepărta dăunătorii. Pulverizarea unei soluții diluate în jurul plantelor poate descuraja unele insecte și dăunători să vă invadeze grădina.

Soluție de curățare

Acidul din sucul de castraveți murați poate fi folosit și ca agent de curățare natural. Proprietățile sale acide pot ajuta la descompunerea petelor, a reziduurilor de săpun și a depozitelor de minerale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.