Peștele cu mai mult omega 3 și mai puțin mercur

Specialiștii recomandă să se consume 3 sau 4 porții de pește pe săptămână, încercând în toate cazurile să se varieze speciile între pește alb și albastru.

Atenție! Se pune un accent deosebit pe grija de a nu depăși pragul maxim de mercur asimilat de organismul uman prin consumul de pește.

Din acest motiv, cel mai bine este să se opteze pentru specii mai bogate în omega-3 și cu mai puține metale. Iar acest lucru este valabil pentru un pește care, din păcate, nu este foarte popular.

AESAN sfătuiește femeile însărcinate, mamele care alăptează și copiii sub 10 ani să nu consume pește cu concentrații mari de mercur.

Așadar, care sunt peștii cu cele mai scăzute niveluri de mercur? Printre aceștia se numără, de exemplu, eglefinul, hamsia, codul, macroul, sardinele… Și, de asemenea, heringul.

Peștele cu mai mult omega 3 și mai puțin mercur

sursa foto pixabay

Heringul, cunoscut și sub numele de Clupea harengus, este un pește din aceeași familie cu sardinele sau anșoa. De fapt, singura diferență este că heringul nu are o înotătoare posterioară ca frații săi. Dimensiunea acestui pește este de obicei în jur de 25 de centimetri în medie, deși în unele cazuri poate ajunge până la 40 de centimetri și o greutate totală de 700 de grame.

Această specie locuiește în zonele din Atlanticul de Nord, de pe coastele Statelor Unite până în Europa, trecând prin Groenlanda. Mii de tone din acest pește sunt capturate în fiecare an, iar cel mai bun lucru, ca și în cazul sardinelor, este că poate fi consumat proaspăt, afumat sau conservat, scrie sursa.

La nivel nutrițional, heringul este un pește bogat în proteine, acizi grași omega-3, seleniu, fosfor, iod, vitamina B12 și vitamina D. Proprietățile, de fapt, fac ca 100 de grame de hering să fie suficiente pentru a acoperi mai mult de jumătate din doza zilnică de seleniu recomandată pentru bărbați și două treimi din cea recomandată pentru femei. Necesarul de vitamina B12 și vitamina D ar fi acoperit de o porție de hering.

Proprietățile heringului, un superaliment

Heringul a fost recent aclamat ca fiind un superaliment din mai multe motive, unul dintre ele fiind acela că asigură sănătatea oaselor. Heringul furnizează calciu, magneziu și fosfor, trei nutrienți pe care organismul îi folosește pentru a produce hidroxiapatită, complexul mineral care formează dinții și oasele.

Conținutul de proteine din hering hrănește, de asemenea, oasele, ajutându-le să formeze proteine, cum ar fi colagenul, care contribuie, de asemenea, la soliditatea oaselor dumneavoastră.

În cele din urmă, conținutul său ridicat de omega-3 favorizează funcționarea sănătoasă a creierului și este, de asemenea, foarte bun pentru inimă.

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

2 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

3 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

3 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

4 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

4 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

5 ore ago

Citeste si: