Micul dejun japonez care ajută la curățarea arterelor și este bogat în fier

Din cuprinsul articolului

Lumea de astăzi este foarte conectată, iar unul dintre avantaje este posibilitatea de a explora și de a ne bucura de arome de pe întreaga planetă. Și, multe dintre aceste arome și alimente provin din Japonia, de exemplu, ceea ce este deja un clasic: sushi japonez. De la tradiționalele nigiri la fuziuni creative cu ingrediente locale, sushi și-a găsit un loc special pe masa românilor.

Dar nu este singura descoperire culinară. Există un aliment gelatinos consumat pe scară largă în țara asiatică, care nu atrage prin aspectul său, dar ajută la îngrijirea inimii. Nici mirosul său, care amintește de amoniac, dar asta pentru că este vorba de soia fermentată, mai exact despre natto.

Originar din Japonia, natto este un fel de mâncare care stârnește curiozitatea și încântă papilele curajoase. Vedete este soia fermentată, care, în urma unui proces în care sunt implicate bacterii specifice, capătă o textură unică și o aromă distinctă. Profilul său gustativ este descris ca fiind pământiu, cu gust de nucă, și este adesea însoțit de condimente precum sosul de soia, muștarul și arpagic.

sursa foto unsplash

Proprietăți și beneficii ale natto

Japonezii mănâncă mult natto, unii în fiecare dimineață, și îl combină cu alte alimente, cum ar fi orezul și ouăle. Nu este surprinzător, deoarece este bogat în fier, grăsimi nesaturate și fibre, care sunt legate de un risc mai mic de boli precum diabetul de tip 2. Este bogat în vitaminele K, B6 și E. Prima este asociată cu prevenirea osteoporozei, iar ultimele două sunt legate de o îmbătrânire celulară mai lentă. În plus, include 18 tipuri de aminoacizi, precum magneziu și calciu.

Acum, că a ajuns în Spania, poate fi un mic dejun foarte ușor de preparat, iar studiile japoneze arată că natto reduce cu 10% riscul de a muri în urma unui atac de cord sau a unui accident cardiovascular, conchide sursa.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

30 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

59 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică