Categories: Expertul zilei

Pete albe pe piele: cauze, simptome și remedii

Orice pată albă pe piele poate fi un semn alarmant și trebuie să solicitați asistență medicală serioasă înainte ca aceasta să se înrăutățească și să înceapă să se răspândească. S-ar putea să începeți să vă întrebați de ce se întâmplă acest lucru și tot ce trebuie să faceți este să rămâneți liniștiți și să vizitați un dermatolog. Petele albe sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de depigmentare a pielii și dacă sunteți o persoană care se bazează pe administrarea automedicației în acest scop, atunci s-ar putea să vă complicați starea de sănătate a pielii.

Trebuie să rețineți că sfatul și tratamentul adecvat de la un specialist sunt tot ceea ce contează pentru început. Așadar,  vizitați un medic de îndată ce vă apare orice pată albă pe piele.

Ce sunt petele albe?

Petele albe sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de vitiligo, care este o boală a pielii care provoacă decolorarea pielii într-o măsură în care pielea ta își pierde culoarea naturală. În cazuri extreme, această afecțiune a pielii vă poate afecta și părul și partea interioară a gurii. Deci, ce cauzează vitiligo? Ei bine, pielea și părul conțin melanină și atunci când melanina nu este produsă, atunci s-ar putea să ajungeți să suferiți de vitiligo.

Acest lucru poate părea mai mortal pentru persoanele care au un pigment închis. Mai mult, această boală nu este contagioasă, dar vă poate reduce încrederea în sine în public și, de asemenea, vă provoacă un stres extraordinar. Tratamentul pentru vitiligo include restabilirea culorii pielii afectate, dar acest lucru nu poate preveni în niciun caz pierderea continuă a culorii pielii.

Lucruri importante de știut despre petele albe:

Persoanele care suferă de această afecțiune se pot simți de multe ori inconfortabil în public cu privire la aspectul lor.

  • Această afecțiune a pielii nu este contagioasă
  • Copilul dvs. poate ajunge, de asemenea, să sufere de această afecțiune a pielii dacă unul sau chiar ambii părinți suferă de această afecțiune.
  • Această afecțiune a pielii poate duce la tulburări tiroidiene.
  • Această afecțiune a pielii este adesea confundată cu lepra de mulți.
  • Se poate întâmpla oricui la orice vârstă, dar se raportează că majoritatea cazurilor sunt înainte de grupa de vârstă de 20 de ani.
  • Tratamentul pentru această afecțiune a pielii vizează doar oprirea depigmentării pielii și ajută pielea să-și recapete culoarea.
  • Se spune că stresul este unul dintre principalele motive pentru această afecțiune a pielii

Cauzele petelor albe:

Acum, că știm că petele albe pot afecta pe oricine, haideți să înțelegem cum este cauzat acest lucru și cauza principală a acestei afecțiuni mortale a pielii. Petele albe nu sunt tratate ca o afecțiune gravă a pielii, ci ca o afecțiune mentală gravă, deoarece are șanse mari să afecteze mental o persoană și împrejurimile acesteia. Iată câteva dintre diferitele afecțiuni ale pielii care cauzează pete albe.

  • Milia: Acest tip de afecțiune a pielii apare ca furunculele umplute cu lichid, care sunt crescute ferm pe pielea ta. Acest lucru poate duce la pete albe.
  • Eczema: Aceasta este o afecțiune a pielii care pare să fie roșie și provoacă umflături roșii. Îți afectează mâinile, picioarele, coatele, pleoapele, încheieturile și genunchii.
  • Pitiriazis Alba: Este o afecțiune a pielii care afectează de obicei copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani. De obicei apare pe față și provoacă roșeață, mâncărime și pete albe. Chiar dacă această afecțiune a pielii se vindecă, aceasta lasă o mulțime de urme albe pe piele, ceea ce poate duce la pete albe.
  • Vitiligo: petele albe obișnuite care apar de obicei se numesc vitiligo și pot afecta o persoană fie pe fața, fie pe orice parte a corpului. Acest lucru are loc de obicei din cauza morții celulelor de pigmentare. Cu toate acestea, aceasta este cauza principală a petelor albe.
  • Pete solare: acestea sunt pete albe în care pielea ta își pierde tonul pielii. Principalul motiv pentru decolorarea pielii se datorează problemelor legate de pigmentare. Acest lucru apare de obicei pe picioare și începe să apară încet pe brațe și apoi să ajungă la partea superioară a spatelui. Dacă sunteți expus mult timp la soare, atunci este posibil să fiți predispus la această afecțiune a pielii. Acest tip de afecțiune a pielii este cauzat, de asemenea, din cauza problemelor ereditare.
  • Lichen Sclerosus: Acest tip de afecțiune a pielii poate afecta persoanele de toate vârstele. La femei, această afecțiune tinde să apară mai mult sub piele de culoare roșie. La bărbați, această boală tinde să apară pe preputul penisului. Acest lucru poate fi observat și în alte părți ale corpului. Una dintre principalele cauze ale acestei afecțiuni a pielii se datorează dezechilibrelor hormonale.

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: