Sari la conținut

Eczema: Cât de comună este, de fapt, și cum o poți trata în mod natural?

Eczema, sau dermatita atopică, reprezintă o afecțiune a pielii care se manifestă atât la copii, cât și la adulți. Iată ce tratamente naturiste poți utiliza pentru a ameliora simptomele neplăcute!

Eczema, sau dermatita atopică, poate afecta atât copii, cât și adulții. În urma cercetărilor, se pare că eczema se manifestă la 10-20% dintre copii, în timp ce la adulți se manifestă în proporție de 3%. Eczema este însoțită de înroșire a pielii și mâncărime. Potrivit Medical News Today, o serie de tratamente naturiste te pot ajuta să lupți împotriva simptomelor neplăcute pe care eczema le cauzează. Iată recomandările medicilor!

Gel de aloe vera

Gelul de aloe vera este obținut din frunzele plantei de aloe vera. Acesta are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, stimulează sistemul imunitar și încurajează vindecarea leziunilor. Poți cumpăra extractul din magazine, însă pentru o variantă 100% naturală poți utiliza gelul extras direct din frunzele plantei, dacă ai una. Dacă alegi să cumperi un gel, asigură-te că are puține ingrediente. Unele elemente din componența gelului cumpărat pot avea efecte negative asupra eczemei. De asemenea, testează extractul pentru sensibilitate pe o porțiune mică de piele înainte de utilizare.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos conține acizi grași esențiali ce oferă hidratare pielii, în cazul eczemei. De asemenea, poate reduce inflamația și protejează bariera naturală a pielii. Uleiul de cocos s-a dovedit a fi benefic pentru persoanele care suferă de dermatită atopică, dacă este folosit frecvent. Se recomandă utilizarea lui după baie și de câteva ori în timpul zilei. De asemenea, îl poți utiliza înainte de culcare pentru a menține pielea hidratată noaptea. Testează produsul pe o zonă mică de piele pentru a determina posibilitatea alergiei.

Mierea

Mierea are proprietăți antibacteriene și proprietăți antiinflamatorii și este excelentă în tratarea leziunilor cutanate. De asemenea, mierea stimulează sistemul imunitar și luptă impotriva infecțiilor.  Odată aplicată pe zona afectată de eczemă, mierea poate preveni infecția pielii, hidratează pielea și grăbește procesul de vindecare.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și încurajează vindecarea rănilor. De asemenea, uleiul poate ameliora pielea uscată, mâncărimea și previne infecția. Uleiul, pentru a fi folosit în siguranță pe piele, trebuie diluat cu ajutorul unui alt ulei, precum uleiul de migdale sau uleiul de măsline.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel