Categories: Ştiri sănătate

Pfizer a început studiile clinice pentru vaccinul care vizează varianta Omicron

Pfizer a început studiile clinice pentru vaccinul care vizează varianta Omicron.

Varianta Omicron a înlocuit varianta Delta drept tulpina dominantă în multe părți ale lumii, iar Omicron însuși se împarte acum în diferite subforme, dintre care una, BA2, provoacă îngrijorare deosebită.

Datele au arătat că dozele de rapel ale vaccinului Pfizer-BioNTech au fost eficiente la neutralizarea Omicron. Dar doar două doze au fost mult mai puțin eficiente împotriva noii variante.

Pfizer a început studiile clinice pentru vaccinul care vizează varianta Omicron

 „În timp ce cercetările actuale și datele din lumea reală arată că boosterele continuă să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva bolilor severe și spitalizării cu Omicron, recunoaștem necesitatea de a fi pregătiți în cazul în care această protecție scade în timp și pentru a ajuta potențial la abordarea Omicron și a noilor variante în viitor”, a declarat Kathrin Jansen, șefa Pfizer de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor într-o declarație, potrivit axios.com

Procesul va implica până la 1.420 de participanți din cele trei grupuri. Unul dintre grupuri va primi două doze de vaccin anti-covid al companiilor.

Altul va primi două doze și o doză de rapel din vaccinul lor, în timp ce ultimul va primi vaccinul pe bază de Omicron.

Pfizer și BioNTech au declarat că intenționează să producă patru miliarde de doze de vaccin în 2022 și au spus că acest lucru nu se va schimba chiar dacă este necesar un vaccin adaptat.

Unele țări au început deja să ofere doze suplimentare de rapel

Pfizer a spus, în trecut, că două doze din vaccinul original ar putea să nu fie suficiente pentru a proteja împotriva infecției cauzate de varianta Omicron și că protecția împotriva spitalizărilor și deceselor ar putea să se diminueze.

Cu toate acestea, Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor afirmă că o a treia doză de vaccin cu ARNm, precum cel de la Pfizer/BioNTech, a oferit o protecție de 90% împotriva spitalizărilor cauzate de COVID-19.

Unele țări au început deja să ofere doze suplimentare de rapel, dar un studiu recent din Israel a arătat că, deși o a patra doză de vaccin cu ARNm a sporit anticorpii, nivelul nu a fost suficient de ridicat pentru a preveni infecția cu varianta Omicron.

Noile studii clinice ar trebui să demonstreze că anticorpii neutralizanți din sângele participanților sunt superiori față de cei provocați de vaccinurile actuale.

O altă caracteristică dorită a unui vaccin îmbunătățit ar fi ca acesta să protejeze și împotriva altor variante îngrijorătoare, a precizat EMA.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

3 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

4 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

4 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

5 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

5 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra