vineri, mai 27, 2022

Pfizer a început studiile clinice pentru vaccinul care vizează varianta Omicron.

Varianta Omicron a înlocuit varianta Delta drept tulpina dominantă în multe părți ale lumii, iar Omicron însuși se împarte acum în diferite subforme, dintre care una, BA2, provoacă îngrijorare deosebită.

Datele au arătat că dozele de rapel ale vaccinului Pfizer-BioNTech au fost eficiente la neutralizarea Omicron. Dar doar două doze au fost mult mai puțin eficiente împotriva noii variante.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Pfizer a început studiile clinice pentru vaccinul care vizează varianta Omicron

 „În timp ce cercetările actuale și datele din lumea reală arată că boosterele continuă să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva bolilor severe și spitalizării cu Omicron, recunoaștem necesitatea de a fi pregătiți în cazul în care această protecție scade în timp și pentru a ajuta potențial la abordarea Omicron și a noilor variante în viitor”, a declarat Kathrin Jansen, șefa Pfizer de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor într-o declarație, potrivit axios.com

Procesul va implica până la 1.420 de participanți din cele trei grupuri. Unul dintre grupuri va primi două doze de vaccin anti-covid al companiilor.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

Altul va primi două doze și o doză de rapel din vaccinul lor, în timp ce ultimul va primi vaccinul pe bază de Omicron.

Pfizer și BioNTech au declarat că intenționează să producă patru miliarde de doze de vaccin în 2022 și au spus că acest lucru nu se va schimba chiar dacă este necesar un vaccin adaptat.

Unele țări au început deja să ofere doze suplimentare de rapel

Pfizer a spus, în trecut, că două doze din vaccinul original ar putea să nu fie suficiente pentru a proteja împotriva infecției cauzate de varianta Omicron și că protecția împotriva spitalizărilor și deceselor ar putea să se diminueze.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Cu toate acestea, Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor afirmă că o a treia doză de vaccin cu ARNm, precum cel de la Pfizer/BioNTech, a oferit o protecție de 90% împotriva spitalizărilor cauzate de COVID-19.

Unele țări au început deja să ofere doze suplimentare de rapel, dar un studiu recent din Israel a arătat că, deși o a patra doză de vaccin cu ARNm a sporit anticorpii, nivelul nu a fost suficient de ridicat pentru a preveni infecția cu varianta Omicron.

Te-ar mai interesa: Cum avem grijă de sănătatea pielii? Medic dermatol...

Noile studii clinice ar trebui să demonstreze că anticorpii neutralizanți din sângele participanților sunt superiori față de cei provocați de vaccinurile actuale.

O altă caracteristică dorită a unui vaccin îmbunătățit ar fi ca acesta să protejeze și împotriva altor variante îngrijorătoare, a precizat EMA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private