Categories: Expertul zilei

Pfizer va lansa o nouă versiune de vaccin. Poate fi depozitat într-un congelator standard, va fi diluat și gata de utilizare

Pfizer va lansa o nouă versiune de vaccin. Poate fi depozitat într-un congelator standard, va fi diluat și gata de utilizare

Gigantul farmaceutic american Pfizer planifică o nouă versiune a vaccinului său împotriva coronavirusului, care poate fi depozitat într-un congelator standard, va fi diluat și gata de utilizare, a declarat vineri CEO-ului său pentru AFP.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante seruri în eforturile internaționale de combatere a pandemiei. În Israel, de pildă, a fost folosit aproape exclusiv pentru vaccinarea populației. Partea negativă este cea legată de expediere și protejare. Versiunea actuală trebuie păstrată la minus 70 grade Celsius, limitându-se distribuția acestuia la centrele de vaccinare special echipate.

Albert Bourla: Vaccinul Pfizer, eficient și împotriva noilor mutații ale virusului SARS-CoV-2

Potrivit AFP, Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a declarat că o nouă versiune este în curs de desfășurare. Acesta s-a declarat optimist în ceea ce privește eficiența vaccinului împotriva noilor variante de virus. Bourla a spus că Pfizer are acces la datele la zi cu privire la variantele de mutații ale coronavirusului. 

„Avem deja date despre tulpina din Marea Britanie. Nu-mi place să asociez mutațiile coronavirusului cu nume de țări, dar oamenii le cunosc mai ușor așa. Tulpina din Marea Britanie este proeminentă în Israel, iar eficiența vaccinului Pfizer a fost de 97%.

Avem date despre Africa de Sud, cu tulpina din Africa de Sud, și, în general, eficacitatea a fost de 100%. Și, de asemenea, avem date din Brazilia. Și se pare că acest lucru este foarte bine controlat”, a declarat Bourla, citat de timesofisrael.com.

Pfizer nu a compilat încă suficiente date cu privire la eficiența vaccinului său împotriva așa-numitei variante indiene, cea mai recentă pentru a ridica îngrijorarea că un nou val de infecții ar putea depăși impulsul de imunizare.

Directorul executiv al Pfizer, însă, spune că este „optimist” că vaccinul se va dovedi eficient și că tehnologia ARNm a firmei poate fi adaptată pentru a contracara noile tulpini.

„Lucrul care mă face să mă simt mai confortabil este că am dezvoltat un proces care, odată ce o o nouă mutație devine o variantă de îngrijorare, ar trebui să putem avea un nou vaccin în termen de 100 de zile”, a mai spus acesta. 

Pfizer va lansa o nouă versiune de vaccin, care este mai ușor de expediat și depozitat

Uniunea Europeană mizează pe vaccinul relativ scump al lui Pfizer, însă există îngrijorări că dificultatea de a-l menține la temperaturi foarte reci va face dificilă distribuția în țările mai sărace. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente permite vaccinul să fie păstrat la minus 20 Celsius într-un congelator standard timp de două săptămâni. Bourla spune că acest lucru ar putea fi prelungit.

„Și suntem pe cale să generăm datele încă două săptămâni. Pentru ca această formulare să poată fi stocată, să zicem, o lună în minus 20 dacă obținem aprobarea pentru asta. Pe de altă parte, lucrăm și cu o nouă formulă care este mult îmbunătățită și care va fi gata de utilizare. Asta înseamnă că nu este nevoie să ca vaccinul să mai fie diluat, acesta va fi diluat”.

Pfizer speră că vaccinul va putea fi păstrat timp de două până la trei luni în frigider normal și încă trei luni într-un congelator

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

6 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

6 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

7 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

7 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

8 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

8 ore ago

Citeste si: