Sari la conținut

Pfizer va lansa o nouă versiune de vaccin. Poate fi depozitat într-un congelator standard, va fi diluat și gata de utilizare

Pfizer va lansa o nouă versiune de vaccin. Poate fi depozitat într-un congelator standard, va fi diluat și gata de utilizare

Gigantul farmaceutic american Pfizer planifică o nouă versiune a vaccinului său împotriva coronavirusului, care poate fi depozitat într-un congelator standard, va fi diluat și gata de utilizare, a declarat vineri CEO-ului său pentru AFP.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante seruri în eforturile internaționale de combatere a pandemiei. În Israel, de pildă, a fost folosit aproape exclusiv pentru vaccinarea populației. Partea negativă este cea legată de expediere și protejare. Versiunea actuală trebuie păstrată la minus 70 grade Celsius, limitându-se distribuția acestuia la centrele de vaccinare special echipate.

Citeste si:

Albert Bourla: Vaccinul Pfizer, eficient și împotriva noilor mutații ale virusului SARS-CoV-2

Potrivit AFP, Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a declarat că o nouă versiune este în curs de desfășurare. Acesta s-a declarat optimist în ceea ce privește eficiența vaccinului împotriva noilor variante de virus. Bourla a spus că Pfizer are acces la datele la zi cu privire la variantele de mutații ale coronavirusului. 

„Avem deja date despre tulpina din Marea Britanie. Nu-mi place să asociez mutațiile coronavirusului cu nume de țări, dar oamenii le cunosc mai ușor așa. Tulpina din Marea Britanie este proeminentă în Israel, iar eficiența vaccinului Pfizer a fost de 97%.

Avem date despre Africa de Sud, cu tulpina din Africa de Sud, și, în general, eficacitatea a fost de 100%. Și, de asemenea, avem date din Brazilia. Și se pare că acest lucru este foarte bine controlat”, a declarat Bourla, citat de timesofisrael.com.

Pfizer nu a compilat încă suficiente date cu privire la eficiența vaccinului său împotriva așa-numitei variante indiene, cea mai recentă pentru a ridica îngrijorarea că un nou val de infecții ar putea depăși impulsul de imunizare.

Directorul executiv al Pfizer, însă, spune că este „optimist” că vaccinul se va dovedi eficient și că tehnologia ARNm a firmei poate fi adaptată pentru a contracara noile tulpini.

„Lucrul care mă face să mă simt mai confortabil este că am dezvoltat un proces care, odată ce o o nouă mutație devine o variantă de îngrijorare, ar trebui să putem avea un nou vaccin în termen de 100 de zile”, a mai spus acesta. 

Pfizer va lansa o nouă versiune de vaccin, care este mai ușor de expediat și depozitat

Uniunea Europeană mizează pe vaccinul relativ scump al lui Pfizer, însă există îngrijorări că dificultatea de a-l menține la temperaturi foarte reci va face dificilă distribuția în țările mai sărace. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente permite vaccinul să fie păstrat la minus 20 Celsius într-un congelator standard timp de două săptămâni. Bourla spune că acest lucru ar putea fi prelungit.

„Și suntem pe cale să generăm datele încă două săptămâni. Pentru ca această formulare să poată fi stocată, să zicem, o lună în minus 20 dacă obținem aprobarea pentru asta. Pe de altă parte, lucrăm și cu o nouă formulă care este mult îmbunătățită și care va fi gata de utilizare. Asta înseamnă că nu este nevoie să ca vaccinul să mai fie diluat, acesta va fi diluat”.

Pfizer speră că vaccinul va putea fi păstrat timp de două până la trei luni în frigider normal și încă trei luni într-un congelator

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.